We zien dat steeds meer mensen een doorstromen naar het hoger onderwijs. Het dat is natuurlijk fantastisch aangezien we op deze manier een beter geschoold Nederland hebben. Een aantal opleidingen zijn ontzettend populair. Voornamelijk de deeltijdstudies zijn voor veel mensen een kans om door te blijven studeren terwijl ze gewoon kunnen blijven werken. Je moet je voorstellen dat niet alle mensen het kunnen permitteren om een voltijd studie te kiezen. We hebben hieronder beschreven welke deeltijdstudies het meest gewild zijn in ogen van werkgevers.

Technische opleidingen

Technische deeltijdstudies zijn nog steeds enorm in de belangstelling bij werkgevers. In een wereld waar alles gedigitaliseerd is dit natuurlijk ook niet zo raar. We hebben steeds meer mensen nodig die ervoor zorgen dat de digitale wereld zonder gedoe werk. En laten nou eerlijk zijn, dat is niet altijd het geval. Het mooie van de technische sector is dat je alle kanten op kan. Of je het nou over bouwkunde, ict of electrical engineering. Overal is op het moment veel vraag naar. Dus kies gewoon iets wat je leuk vindt. 

Economische studies

Tot vandaag de dag is een economische deeltijdopleiding absoluut een aanvulling op je CV. De reden hiervoor is dat er enorm veel organisaties zijn waarbij het belangrijk is dat alles in goede banen wordt geleidt. Dit betekend dat er een enorme vraag is naar manager en specialisten die ervoor zorgen dat een bedrijf kan floreren!

Conclusie

Hier heb je een kort overzicht welke richting deeltijdopleidingen enorm populair zijn bij werkgevers op het moment. Valt de opleiding die je op het oog hebt niet onder de bovengenoemde categorieën? Kijk dan goed of er wel vraag naar deze opleiding is. Niemand wil namelijk een opleiding doen waarbij je vervolgens geen werk kan vinden. Een mbo verpleegkunde is over het algemeen een goede keuze.