Een spa is een plek waar mensen heen gaan om tot ontspanning te komen. Zo kun je even uitstomen in de sauna en vervolgens afkoelen in een ijsbad. De meeste mensen die naar een spa gaan hebben de voorkeur aan de naaktdag. Toch is dit voor anderen niet te begrijpen en houden zijn liever de bikini aan. Om bij deze mensen voor duidelijkheid te zorgen, leggen wij hier uit waarom een naaktdag erg prettig kan zijn.

De voordelen van een naaktdag

Een groot voordeel van een naaktdag is dat het een stuk hygiënischer is. Zo verspreid je onder andere het zweet niet via de zwemkleding van de sauna naar het zwembad. Daarnaast kan zwemkleding ook gaan stinken na lang gebruik. Een ander nadeel van zwemkleding is dat dit erg heet kan worden. Zo kan het in sommige gevallen de omgevingstemperatuur aannemen en is dat niet erg prettig in een sauna van 100 graden. Naast dat dit niet erg prettig is op de huid, kan ook niet elke badkleding hiertegen. Zo kan het gebeuren dat de dure zwembroek of bikini na het bezoek aan de sauna niet meer te gebruiken is.

De voordelen badpakkendag

Er zijn verschillende redenen waarom men de voorkeur kan hebben naar een badpakkendag. Eén van die redenen is dat het zorgt voor schaamte. Zo is niet iedereen even zeker over zijn of haar lichaam en moet je je in een spa volledig blootgeven. Bij veel mensen zorgt dit voor onnodig veel onzekerheid. Naast schaamte speelt ook het kijken van anderen een rol. Zo zijn er sauna’s waarbij mannen hun ogen niet van de vrouwen af kunnen houden. Voor een vrouw kan dit erg onprettig zijn en ervoor zorgen dat zij liever niet naar een sauna gaat. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, dan kun je beter een bandeau bikini bestellen en naar een badpakkendag gaan. Hiermee bespaar je veel ongemakken.