Jarenlang zijn mensen bang geweest voor de tandarts. Met of zonder goede reden. Als er een reden voor was, dan had dit vaak te maken met de onkunde van de tandarts die ze in het verleden gehad hebben. Dit kan anders en gaat tegenwoordig ook anders. Natuurlijk moet je wel de juiste tandarts voor je zoeken. Dat kan heel goed met onze nieuwe technologie. In deze blog praten we een beetje bij. Tandarts Amsterdam helpt je graag om je gebitsgezondheid op orde te houden.

Persoonlijke aandacht

Bij de tandarts van nu krijg je persoonlijke aandacht. Dit is een groot verschil met de experts van vroeger die je vooral zagen als een rij tanden en kiezen. Met persoonlijke aandacht en een gesprek voel je je beter op je gemak. Er zijn ook steeds meer tandarts die laten zien we ze aan het doen zijn, dat zorgt bij veel mensen ervoor dat hun fantasie (die altijd erger is dan de realiteit) getemperd wordt. Zo kalmeren ze en zien ze dat er feitelijk niet zoveel bijzonders gaande is.

Roes of pil

De esthetische tandarts kijkt ook naar de persoonlijke omstandigheden van een patiënt. Wil het echt niet, dan is het mogelijk om een lichte roes of rustgevende pil te krijgen. Dit zijn manieren om de spanningen te verlagen. Voor zowel volwassenen als kinderen is het mogelijk om gebruik te maken van een roes of pil. Natuurlijk in een gepaste dosis.

Welke behandelingen doet een esthetische tandarts?

Een esthetische tandarts richt zich op de gebitsgezondheid van patiënten. Maar deze professional doet meer:

  • Facings
  • Bleken
  • Gebitsreconstructie

Drie belangrijk behandelingen die de esthetische tandarts kan doen zijn: facings, bleken en gebitsreconstructie. Facings zijn schildjes die voor je eigen tanden geplaatst worden. Op deze manier kun je de kleur en vorm van tanden corrigeren. Dat is een goede methode om eindelijk van die dingen af te komen waar je je aan ergert. Bleken is ook een esthetische of cosmetische behandeling, daarmee kun je je tanden witter maken. Tot slot is er dan nog de gebitsreconstructie. Daarmee kunnen verloren tanden worden vervangen. Het is relatief duur, maar het resultaat van deze laatste behandeling is de moeite waard.