Het is zo gemakkelijk om van je angst voor de tandarts af te komen, maar dan moet je er wel wat aan doen. Bel de tandarts en zorg dat je snel een afspraak krijgt. Afspraken niet meer maken en mijden is een manier om eventuele problemen te vergroten. Een halfjaarlijkse controle is een goede manier om problemen te voorkomen en op te lossen. Kijk mee naar de aspecten waarmee tandarts Alkmaar je kan.

Waarom bang voor de tandarts?

Veel mensen hebben wel in een of andere vorm een angst voor de tandarts. Het heeft een beetje te maken dat je je moet overgeven aan de inspectie van iemand anders. Een soort examenstress en dit gekoppeld aan een medische omgeving. Dit complex van factoren is weg te nemen door de persoonlijke aandacht die een tandarts geeft. Zo ontstaat er een vertrouwensband die veel mentale en ook dentale (je durft die controleafspraak weer te maken) problemen tegengaat.

Dingen die de tandarts doet zodat je weer kunt glimlachen

Een tandarts heeft de beschikking over lachgas en rustgevende pillen. Wanneer je angst hebt die nog niet overgaat door de persoonlijke aandacht, dan kun je gebruik maken van deze middelen om rustig te worden. Een behandeling met lachgas wordt ook wel een roesje genoemd. Kinderen kunnen ook gebruik maken van deze middelen, hetzij in een kleine dosis die voor hen geschikt is.

Cosmetische behandelingen

Er bestaan een aantal cosmetische behandelingen waarmee je je voordeel kunt doen bij de tandarts. Vind je het griezelig? Laat ze dan door de angsttandarts doen! Denk aan deze behandelingen:

  • Kunstgebit. Een nieuw gebit op maat gemaakt door een specialist in een tandheelkundig laboratorium. Zo kun je weer lekker in je favoriete voer bijten.
  • Facings. Met facings kun je weer een stralende glimlach krijgen. Het is mogelijk om met deze schildjes de vorm of kleur van je gebit te veranderen. Ze zijn gemaakt van composiet (materiaal waar ook vullingen van gemaakt worden) of porselein.
  • Bleken. Bleekbehandelingen maken je tanden lichter. Dat klinkt wel heel logisch. Bovendien is het een superpopulaire behandeling. Misschien wel stiekem omdat je met de hulp van een tandarts het ook thuis kunt doen.

Door de verschillende behandelingen heb je al snel weer een lachgebit.

Conclusie

Een angsttandarts helpt je over je angst heen en kan daarnaast verschillende behandelingen uitvoeren om problemen op te lossen.