Een baby shampoo zonder parabeen  is goed voor een baby en jongeren kinderen wordt vaak aangeraden aan jonge ouders. Maar wat is een baby shampoo zonder parabeen eigenlijk?  En waarom zou je dat gaan gebruiken? Vaak als je net ouder wordt heb je daar eigenlijk helemaal niet in verdiept. Je hebt al genoeg dingen waar je iets over moet weten en spullen die je moet gaan kopen. Laat staan dat je je nog eens in cosmetica met of zonder parabenen gaat verdiepen. Maar toch is het wel slim om jezelf er in te gaan verdiepen. Parabenen kunnen namelijk schadelijk zijn voor je baby of jonge kinderen. En je wilt je kind natuurlijk wel veilig en gezond opvoeden.

Wat zijn verzorgingsproducten zoals baby shampoo zonder parabeen?

Nu zal je je eerst afvragen, wat zijn parabenen dan? Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel, ze zorgen ervoor dat  er  geen schimmels ontstaan in spullen. Parabenen wordt veel gebruikt in cosmetica. Deze stof zorgt ervoor dat de cosmetica mooi blijft en dat bacteriën geen kans hebben om zich tot een schimmel te ontwikkelen. Parabenen lijken dus positief, want je zit er niet op te wachten dat je ziek wordt door het gebruik van cosmetische verzorgingsmiddelen. Waarom zou je dan toch voor je kind of baby gebruik maken van een baby shampoo zonder parabeen? Dat is omdat er meer negatieve werkingen en gevolgen zijn van cosmetica of verzorgingsproducten waar parabeen in zit.

Waarom baby shampoo zonder parabeen goed is

Waarom is baby shampoo zonder parabeen dan goed voor kleine kinderen als parabenen eigenlijk een positieve werking hebben? Omdat er ook veel negatieve dingen over te zeggen valt. Volgens de wetenschap zitten er ook risico’s aan het gebruik van  parabenen. Ten eerste kunnen parabenen eczeem en uitslag veroorzaken. Dat is sowieso al vervelend, maar vooral bij jonge kinderen en baby’s is het ook gevaarlijk omdat ze nog zo een ter huis hebben. Daarnaast is er ook een sterk vermoeden door de wetenschap dat  parabenen hormoon verstorend werken. Zo kunnen parabenen er voor zorgen dat de vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen worden nagebootst. Dat heeft vervelende gevolgen. En dat zijn dingen die je nog niet wilt bij een klein kindje. Verzorgingsproducten zoals baby shampoo zonder parabeen zijn dan kindvriendelijk en veel veiliger.

Zijn er dan alternatieven?

Zoals gezegd levert de stof parabenen vervelende reacties op en dat is iets waarvoor je je jonge kindje wilt beschermen. Je wilt dan ook alternatieven voor verzorgingsproducten met parabenen. Een alternatief is een baby shampoo zonder parabeen. Er zijn genoeg merken die lang houdbare zeep of shampoo zonder parabenen produceren. Dit zijn veilige producten voor je kind. Een ander alternatief voor crème of baby shampoo zonder parabeen is bijvoorbeeld natuur cosmetica. Natuurcosmetica bevat geen parabenen of andere schadelijke stoffen voor baby’s en kinderen. Er is dan ook genoeg keuze in olie, kindertandpasta, bodycremé, billenbalsem of baby shampoo zonder parabenen. Hierdoor kan je gelukkig altijd je kindje op een veilige en gezonde manier verzorgen.

Bestel het zelf op Hottotkids.nl!