Wil jij een mondkapje kopen? Dan zal je geen probleem hebben om een winkel te vinden die deze aanbiedt. Sinds 1 december 2020 zijn mondkapjes ook verplicht in openbare ruimtes en dat betekent dat je vaker wel- dan niet een mondkapje draagt. Voor elk bezoek aan de supermarkt, het tankstation, de schoenwinkel, de bank en de bibliotheek (om een paar voorbeelden te noemen) heb je een mondkapje nodig. Het lijkt er niet op dat we snel zonder mondkapjes kunnen leven dus een mondkapje kopen is zeker verstandig. Er ligt een groot assortiment mondkapjes aan je voeten en met de onderstaande informatie maak je dan altijd de beste keus.

Een niet-medisch mondkapje kopen

De mondkapjes die de overheid verplicht heeft gemaakt in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes hoeven niet aan kwaliteitseisen te voldoen. Dit zijn de zogenaamde niet-medische mondkapjes die geen keurmerken hebben. Het is belangrijk dat je je aan deze regel houdt, want de medische mondkapjes zijn echt alleen bedoeld voor medisch personeel of andere mensen die dagelijks met coronapatiënten werken. Die voorraad mag nooit op raken. Ga je een mondkapje kopen, dan is het belangrijk dat deze niet-medisch is.

Kwaliteit is wel belangrijk

Ook al stelt de overheid weinig eisen, kwaliteit is wel belangrijk. Een niet-medisch mondkapje heeft als functie het virus bij de drager tegen te houden. Als je verkouden bent nies en hoest je in een zakdoek om de virusdeeltjes op te vangen. Een mondkapje vervult deze functie constant. Binnen de niet-medische mondkapjes die worden verkocht varieert de kwaliteit enorm. Maar als jij een kapje van slechte kwaliteit draagt, breng je het virus nog steeds de lucht in. Ga dus geen mondkapje kopen zonder de kwaliteit te controleren. Via de volgende punten.

  • Lees de productspecificaties goed door. Kies voor een mondkapje met een stoffen gedeelte van rond de 14 centimeter bij 22 centimeter, gemaakt van katoen en met minimaal twee lagen.
  • Voordat je je mondkapje gaat kopen lees je de klantenrecensies even door. Zij vertellen je het meeste over kwaliteit en hoe het is om ze te dragen.
  • Kies voor een Nederlandse winkel. Bij ons is de kwaliteit over het algemeen goed én de voorraad die wordt aangeboden is afgestemd op onze huidige situatie.

Wat wil je nog meer?

Je weet nu hoe je een kwalitatief niet-medisch mondkapje kunt kopen, maar nu moet je nadenken over extra opties en uitvoering. Welke kleur moet je mondkapje hebben, wil je een mondkapje met een afbeelding of juist een print? Is het belangrijk voor jou dat je mondkapje een filter heeft of dat deze uit meer dan twee stoflagen bestaat? Wil je je mondkapje online kopen of in een fysieke winkel? Nadat je antwoord hebt gegeven op deze vragen is het tijd om een mondkapje uit te zoeken. Je weet exact wat je wilt, dus dat maakt het assortiment al aanzienlijk overzichtelijker. Kies voor een stoffen herbruikbaar mondkapje en je bespaart geld en het milieu.