Om goed in je vel te zitten, is het belangrijk dat je goed zorgt voor lichaam en geest. En daar horen je voeten ook bij. Wellicht denk je er niet bij na, maar in je voeten zitten heel veel drukpunten voor andere lichaamsdelen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat je voeten de basis zijn voor de rest van je lichaam. Draag daarom altijd goede schoenen, verhelp ongemakken als eczeem en schimmelnagels en loop thuis ook eens lekker op blote voeten. Dit laatste is namelijk ook heel goed om de spieren in je voeten te laten ontspannen en de bloedsomloop te bevorderen.

Draag ook goede schoenen tijdens warme dagen

Wanneer de zon zich laat zien, dragen we ook het liefst gelijk zomerse kleding. Je wil natuurlijk niet te warme sneakers of nauwsluitende laarzen met dubbele voering als het buiten over de 25 graden is. Veel mensen kiezen dan ook voor flip flops, oftewel slippers. Een paar uur rondlopen op dit schoeisel is prima, maar onthoud wel dat je voeten niet voldoende steun krijgen met deze slippers. Maak dus nooit lange wandeltochten op flip flops, je zult namelijk snel last krijgen van je rug en knieën. Kies daarom voor sandalen of andere open schoenen met een goede zool. Veel merken verkopen tegenwoordig ook zeer hippe varianten van sandalen, bijvoorbeeld met een leuke print.

Strand, Voeten, Hand, Steentjes, Zand, Kust, Stenen

Je voeten verzorgen

Draag je altijd sokken en dichte schoenen, omdat jij je voeten liever niet wilt laten zien? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Net als de rest van je huid, is het ook goed om de huid van je voeten voldoende te hydrateren. Smeer ze een paar keer per week in met een hydraterende creme of laat ze weken in een voetenbadje met een halve bruisbal. Droog daarna je voeten goed af. Heb je vaak last van eczeem? Ga dan naar de huisarts en vraag om een zalfje, zodat dit verholpen kan worden. Gebruik dit dagelijks voor je voeten, trek elke dag schone sokken aan en droog je voeten altijd goed af na het douchen en zwemmen. Binnen een paar weken zijn de klachten al een stuk minder. Ook de behandeling van schimmelnagels gaat vrij eenvoudig door deze één keer per dag te druppelen met een middeltje tegen kalknagels.

Voeten, Benen, Vrije Tijd, Buitenshuis, Persoon

 

Laat je voeten ontspannen

Na een lange werkdag of als je een wandeltocht hebt gemaakt, zal je merken dat je voeten vermoeid aanvoelen. In dit geval kan jij je voeten ook weer laten ontspannen door ze te laten weken in een lekker warm voetenbadje. Of masseer je voeten. Druk hierbij je duimen in een draaiende beweging tegen de onderkant van je voeten. Begin in het midden en werk langzaam naar buiten. Gebruik hierbij een beetje olie zodat de huid van je voeten ook lekker zacht wordt. Na verloop van tijd zal je ook merken dat de doorbloeding een stuk beter is.