Heb je een slechte adem en wil je dat voortaan voor komen? Gebruik dan een tongschraper of een tongborstel. Op deze manier zorg je ervoor dat de bacteriën uit je mond worden verwijderd, maar hoe pak je dit precies aan? Wij zetten graag een aantal tips voor je op een rijtje, zodat jij voortaan rondloopt met een heerlijke frisse adem.

1. Zorg ervoor dat je geen tandenborstel gebruikt

Gebruik niet je tandborstel voor het schrapen van je tong. Zorg ervoor dat je een echte tongschraper aanschaft en niet je tong poetst met je tandenborstel. Door de harde haartjes van je borstel kun je namelijk een tongbeschadiging oplopen. Er zijn sinds kort heel veel mogelijkheden om je tong goed te verzorgen.

2. Orabrush de beste oplossing om tandplak te verwijderen

Wil je graag je tong reinigen en heb je last van tongplak? Dan is de Orabrush echt iets voor jou. Het is namelijk speciaal ontworpen tegen tongplak en werkt zeer adequaat, omdat het de beschikking heeft over zowel een schrapertje als een borsteltje. Het borsteltje is speciaal ontworpen, zodat het de bacteriën tussen de tonghaartjes kan wegnemen en niet alleen de oppervlakte bereikt. Niet elke tongschaper heeft dit, daarom is dit enorm efficiënt.

3. Tijd om aan de slag te gaan met de tongschraper

Geen tandenborstel gebruiken, maar wel een borstel van Orabrush. Nu gaan we naar de volgende stap, namelijk het gebruik maken van de tongschraper. Ga voor de spiegel staan. Steek je tong uit en gebruik je linkerhand om je tong vast te houden. Als je de Orabrush gebruikt, borstel dan met je rechterhand voorzichtig de tongaanslag los, zodat de bacteriën naar de oppervlakte van de tong komen. Zorg ervoor dat je niet heel veel druk zet. De borstelhaartjes doen het werk.

Bron: demondzorgzaak.nl