Het verzorgen van de tanden, het is zo ontzettend belangrijk. Voor veel mensen is het verzorgen van de tanden niet meer dan twee keer per dag de tandenpoetsen. Dit is erg jammer, het verzorgen van de tanden is erg belangrijk maar ook erg makkelijk en snel. Het hoeft niet veel geld te kosten en kost weinig tijd. Er zijn verschillende dingen die je voor je mond en tanden kan doen. Buiten het twee keer per dag poetsen van de tanden, moet je ook minimaal één keer per dag flossen bijvoorbeeld met tepe ragers. Spoel ook de mond met mondwater of maak je tong schoon. Het hebben van schone tanden kan je veel dure tandarts bezoeken besparen en geeft je een mooie glimlach.

Hoe kan ik het beste flossen?

Het flossen van de tanden het is de belangrijkste verzorging van de tanden na het poetsen. Veel mensen zullen schrikken hoeveel vuil ze hiermee kunnen verwijderen. Al dit vuil zou normaal gesproken blijven zitten. Er zijn veel verschillende soorten manieren om te flossen. Er is flossdraad, stokers en ragers. Het is belangrijk rustig te beginnen met de juiste tools. Laat je adviseren door je tandarts, welke stokers het beste zijn voor jou. Duw de stoker of de draad zachtjes tussen de tanden door. Haal de stoker een paar keer door de opening en ga verder met de volgende. Het tandvlees kan een beetje bloeden dit is erg normaal. Na een paar keer flossen zal het overgaan. Het bloeden betekent juist dat het tandvlees geïrriteerd is.

Wat kan ik nog meer doen?

Na het poetsen en flossen, kan je na spoelen met mondwater. Mondwater dood de bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken en zorgen voor een frisse adem. Je mond en tandvlees zal gezonder worden. Het schoonmaken van je tong kan ook heel belangrijk zijn. Het schoonmaken van de tong maakt de adem frisser en verwijderd vuil uit de mond. Dit kan met een tongschraper, deze zijn erg goedkoop en makkelijk te gebruiken.