Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van diabetes. Dit komt omdat je met diabetes erg moet oppassen voor wat je eet. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen te vinden waar je als diabeet gebruik van kunt maken. Daarom zijn hier 3 tips te vinden voor diabeten.

Ga voor volkoren

Eén van de handigste tips als diabeet is om te gaan voor volkoren eten. Dit komt omdat de suikers in volkoren eten door de vezels minder snel opgenomen worden. Hierdoor heb je een minder grote piek in je bloedsuikerspiegel.

Hierbij kun je dan ook beter geen gebruik maken van wit meel, witte rijst of aardappelpuree. Hier zitten namelijk snelle suikers in die je bloedsuikerspiegel snel verhogen.

Let op je drinken

Ook is het erg belangrijk om te letten op wat je allemaal drinkt. Het is natuurlijk het beste om altijd water te drinken. Dit is echter meestal niet mogelijk. Hierom kun je je het beste aan een aantal richtlijnen houden.

Je kunt het beste frisdranken en fruitsappen laten staan. Dit komt omdat hier veel snelle suikers in zitten die je bloedsuikerspiegel laten stijgen. Wel kun je bij frisdrank gaan voor de suikervrije varianten.

Ook kun je alcohol beter laten staan. Dit komt omdat in alcoholische dranken vaak veel suikers zitten die de bloedsuikerspiegel laten pieken. Het is aan te raden om maximaal één glas aan alcohol per dag op te drinken.

Let op het vet

Het is niet te voorkomen dat je vet binnen krijgt. Echter is het als diabeet belangrijk om hier op te letten. Dit komt omdat je een vergrootte kans hebt op hart- en vaatziekten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Bij het gebruiken van vet kun je het beste letten op onverzadigde vetten. Hierbij moet je denken aan olie, vloeibare margarine of vloeibaar frituurvet. Voor op de boterham kun je het beste smeerbare margarine gebruiken.

Bij het vlees dat je binnen krijgt moet je ook oppassen. Dit komt omdat het vet in vlees vaak verzadigd is. Het beste kun je dan gaan voor onbewerkt, mager, wit vlees zoals kip.

Een hulpmiddel dat zeer handig voor diabeten te gebruiken is, is de freestyle libre 2 scanner.