Om van ongewenst haar af te komen, gaat men soms over tot scheren, harsen en zelfs draadsnijden om de klus te klaren. Helaas bieden deze slechts een tijdelijke oplossing voor het probleem en zorgen ervoor dat het haar in korte tijd weer teruggroeit. Laser ontharing is een snelle en bijna pijnloze methode van ontharen. Het biedt bovendien resultaten.

Laser ontharing wordt uitgevoerd door een erkende professional die gebruik maakt van een apparaat dat een hoge energie lichtstraal stuurt naar het haarzakje om het te verwijderen.

Er zijn veel verschillende lasers op de markt. Een van de meest effectieve en veilige voor alle huidtypes is GentleMax Pro, die onder andere wordt gebruikt bij Fine LaserClinic.

Welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld?

Laser ontharing kan worden uitgevoerd op bijna elk deel van het lichaam. Gebieden zoals de benen, de bikinilijn, de armen, het gezicht, de bovenlip, de kin en de onderarmen zijn enkele van de lichaamsdelen waarvoor laser ontharing is bedoeld.

Wanneer beginnen de resultaten te tonen?

Laser ontharing is een snelle en effectieve manier om definitieve ontharing te realiseren. Resultaten worden al zichtbaar na minder dan drie behandelingen.

Vermijd zonlicht op uw huid voordat u de behandeling krijgt

Gebruik zonnebrandcrème ten minste twee weken voor het krijgen van de behandeling. Als je contact hebt gehad met de zon en geen gebruik hebt gemaakt van zonnebrandcrème, laat het dan weten aan je schoonheidsspecialiste.

Bescherm uw huid na de behandeling

Zorg ervoor dat je pas behandelde huid beschermt door dagelijks een zonnebrandcrème aan te brengen. Aangezien de huid na de behandeling gevoeliger is, is zonnebrandcrème aan te raden om problemen te voorkomen.

Neem contact op met een laserspecialist

Het definitief ontharen door middel van een laserbehandeling kun je niet zelf doen. Neem hiervoor altijd contact op met jouw (plaatselijke) laserkliniek. Zij hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd om je definitief van beharing af te helpen.