Steeds meer mensen kiezen ervoor om een privé jacuzzi in eigen huis of tuin te laten plaatsen. Een jacuzzi heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Het stimuleert de bloedsomloop, kan gewrichtspijn verlichten, maar bovenal is een sessie in de jacuzzi gewoon heerlijk ontspannend. Maar behalve ontspannen in de jacuzzi kan het ook heerlijk zijn om te sporten in de jacuzzi. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen in de jacuzzi. Ook kun je voor of na het sporten plaatsnemen in de jacuzzi. Er zijn dus mogelijkheden genoeg! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over sporten in je jacuzzi.

Voordelen van sporten in de jacuzzi

Sporten in een jacuzzi heeft een aantal voordelen. Zo weet je misschien wel dat je als het ware gewichtloos bent in het water. Er is geen sprake van zwaartekracht, waardoor je spieren en gewrichten veel minder te verduren krijgen. Zo hoeven ze geen schokken op te vangen, waardoor het sporten in een jacuzzi vooral goed is voor je spieren en gewrichten. Maar het sporten in een jacuzzi kan er ook voor zorgen dat je betere resultaten boekt. Je hartslag, je zuurstofopname en je vetverbranding gaan namelijk omhoog. Dit laatste komt doordat er sprake is van een hogere weerstand in het water. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te sporten in het water. Wil je je eigen jacuzzi kopen? Dan kun je terecht bij Elite Wellness.

Als voorbereiding op het sporten in de jacuzzi

Je kunt ervoor kiezen om als voorbereiding op het sporten in de jacuzzi te gaan. Een sessie in de jacuzzi zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop verbetert, wat helpt om de spieren op te warmen. Zorg er wel voor dat je nog even stretcht, zodat je spieren echt goed zijn opgewarmd. Een sessie in de jacuzzi is dus de perfecte voorbereiding op het sporten!

Een sessie in de jacuzzi na het sporten

Je kunt ook na het sporten plaatsnemen in de jacuzzi. De sessie in de jacuzzi zal je spieren helpen te ontspannen en daardoor zullen ze sneller herstellen. Ook kan dit spierpijn helpen voorkomen. Door het warme water, de massagestralen en de bubbels kun je even perfect ontspannen na een heftige workout. En als je spieren weer zijn hersteld en je geen last hebt van spierpijn, zul je ook sneller weer beginnen met de volgende workout. Als je meer wil weten over de wellness effecten van een jacuzzi kun je terecht op deze wellness blog.

Oefeningen om te sporten in de jacuzzi

In een zwemspa kun je echt baantjes trekken, maar in een normale jacuzzi is dit niet het geval. Gelukkig zijn er ook een aantal oefeningen die je kunt doen in een normale jacuzzi. Ga bijvoorbeeld in je jacuzzi op je tenen staan en hou dit 3 seconden vast. Herhaal dit drie keer en probeer dit langzaam op te bouwen tot 3 setjes van 10. Ook kun je bijvoorbeeld zittend met je voeten tegen de rand van de jacuzzi duwen of je buikspieren aanspannen. Een andere goede oefening is het plaatsen van je handen op je schouders. Vervolgens lift je je ellebogen op en maak je cirkels onder water. Alle oefeningen kun je uitbouwen tot 3 setjes van 10 herhalingen bijvoorbeeld.