Wanneer je last hebt van cellulite, wat ook wel een sinaasappelhuid wordt genoemd, dan is er een goede manier om dit aan te pakken. Door met cellulite cups een cupping massage te ondergaan kunnen de putjes in de huid van de benen en billen worden weggenomen. Door de huid vacuüm te trekken en een bindweefselmassage toe te passen komt de microcirculatie van het bloed op deze plekken op gang en kan je huid er al snel strakker en soepeler uit gaan zien. Dit is heel belangrijk. Bovendien is het masseren relatief gemakkelijk aan te leren door iedereen.

Hoe masseer je?
Wanneer je een cuppingmassage met cellulite cups wilt toepassen om cellulite aan te pakken, dan doe je dat door de cups van beneden naar boven over de benen of billen te bewegen. Je kent deze beweging van de massage die je jezelf kunt geven met je eigen handen, zonder de cups. Wanneer je dit op een goede, rustige manier doet, dan zal je al snel merken dat dit veel positieve uitwerking op je lichaam heeft. Wie het helemaal goed wil aanpakken doet dit in een kuurvorm van bijvoorbeeld twee behandelingen per week gedurende meerdere weken. Dit zorgt voor het beste effect.

Het resultaat
Wanneer de cellulite cups worden toegepast om de huid te masseren, zal de huid eerst en vooral elastischer worden. Daarnaast zal de doorbloeding beter worden. Dit is belangrijk omdat dit nodig is om de sinaasappelhuid te behandelen. Hoe beter de plaatselijke doorbloeding in de huid is, hoe beter de huid er ook uit gaat zien. Het gaat immers vooral om de bovenste laag. Deze massage helpt dus de klachten terug te dringen. Uit onderzoek blijkt dat op deze manier veel succes te boeken is. Dit heeft de cups snel onder de aandacht gebracht bij veel vrouwen die er inmiddels al aan begonnen zijn.