Of je je nu fitter wilt voelen, af wilt vallen of een mooiere huid wilt hebben, het begint bij je voeding en levensstijl. Daarom zijn hier 5 tips van modellen voor een gezond, fit en mooi lichaam.

1.      Een plantaardig dieet

Een plantaardig dieet bestaat voornamelijk uit ‘whole foods’. Een plantaardig dieet is niet alleen beter voor milieu en dier, maar het is ook beter voor je gezondheid en het verlengt je levensduur. Probeer daarom eens een plantaardig dieet uit en kijk of het voor jou werkt!

2.      Draag eco-kleding

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en wat je er op zet is net zo belangrijk als wat je erop smeert. Als je kleding draagt die niet eco-vriendelijk, duurzaam of met biologische stoffen gemaakt zijn, zijn ze waarschijnlijk besmet met concentraties van giftige stoffen die je huid kunnen beschadigen.

3.      Zelfzorg is noodzakelijk

Het voeden van ons lichaam en de tijd nemen om op te laden wordt steeds belangrijker in onze moderne samenlevingen. We leven niet alleen in een stressvolle werk- en politieke omgeving, maar we worden ook omringd door allerlei vormen van vervuiling (lawaai, lucht, water en licht). Juist daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om voldoende slaap en voeding binnen te krijgen. Houd eens voor jezelf bij hoeveel je eet en rust en vergelijk dit met wat je nodig hebt.

4.      De natuur verbetert je welzijn

Tijd buiten doorbrengen, de frisse lucht inademen en omringd worden door de natuur zou de stemming verbeteren. Je zult je het gelukkigst voelen als de zon schijnt en je buiten bent in de natuur. De wetenschap begint eindelijk te onderstrepen wat we al lang weten; de natuur maakt ons gelukkig. Ga dus eens buiten hardlopen, fietsen, of wandelen. Het zal je goed doen.

5.      Slim sporten

Wist je dat te hard sporten slecht kan zijn voor je gezondheid? Dat betekent niet dat bewegen slecht is, alleen dat je het niet wilt overdrijven als je aan iets nieuws begint. Trainen en gezond blijven is 80% dieet en slechts 20% beweging en genen. Als je probeert om jaren van slecht eten te compenseren door hard te gaan sporten in de sportschool en niet alle aspecten van je welzijn aan te pakken, zul je waarschijnlijk ernstige blijvende schade aan je spieren en gewrichten veroorzaken in plaats van de gewenste resultaten te behalen. Lichamelijke activiteit is geweldig als je het goed doet, dus ik raad je aan om een les te volgen of samen te werken met een personal trainer als je jezelf wilt pushen.

Als je deze tips van echte modellen volgt, kun je jezelf alvast inschrijven bij een modellenbureau! Want gezond van binnen, is gezond én mooi van buiten.