Er is geen twijfel over dat een ooglift wonderen kan doen voor de ogen, waardoor er een frisse en verjongende blik ontstaat. Of de cosmetische ingreep nu boven of onder de ogen wordt uitgevoerd – of in combinatie met een ooglift. Als patiënten beginnen te overwegen en te plannen voor een ooglift, is het belangrijk om de voordelen en potentiële risico’s af te wegen. Hier zijn een paar voor- en nadelen om in overweging te nemen:

 

Voordeel: U zal er natuurlijk uitzien zoals u, alleen jonger.

Vandaag de dag kunnen topchirurgen zoals Dr. Frodo dankzij de juiste technologie en goed vakmanschap natuurlijke resultaten bereiken. In het verleden verwijderden sommige chirurgen vaak te veel vet in een poging om de ogen “aan te spannen”, maar het effect liet patiënten er onnatuurlijk uitzien. Wanneer een specialist beschikt over deskundige chirurgische vaardigheden, dan zult u de frisse en jongere uitstraling krijgen die u zoekt.

 

Nadeel: U heeft mogelijk aanvullende chirurgie nodig.

Terwijl langdurige blepharoplastiek bekend staat om het “terugdraaien van de tijd”, kan cosmetische chirurgie alleen maar ervoor zorgen dat u niet ouder lijkt dan u bent. Omdat de ogen een menselijk orgaan zijn dat zal blijven veranderen met het ouder worden in de toekomst, kan het nodig zijn om nieuwe rimpels en huidproblemen rond de ogen aan te pakken met een aanvullende operatie, een aantal weken later. Een ooglift wordt echter algemeen beschouwd als een meer permanente oplossing in vergelijking met bijvoorbeeld een injecteerbare filler, die u om de paar maanden zou moeten herhalen om langdurig uw gewenste uitstraling te bereiken.

 

Voordeel: herstel is relatief snel

Doordat de chirurgische incisies rond de ogen vrij klein gemaakt kunnen worden, is de hersteltijd voor een ooglift sterk verkort. Diverse specialisten in Nederland hebben al heel wat jaren ervaring en technologische kennis. De juiste specialist kan het herstelproces mogelijk nog verder versnellen door middel van bijvoorbeeld huidsupplementen.

 

Nadeel: Het zien van de eindresultaten vergt geduld.

Het kan even duren voordat de resultaten van de ooglift zichtbaar zijn. Dit komt omdat de huid een natuurlijk herstelproces heeft wat enige tijd duurt. Elke lichaam is anders en heeft zijn eigen tijd nodig om te herstellen van de cosmetische ingreep.