Als het dagelijkse leven door lichamelijke of psychische klachten een uitdaging aan het worden is kan een ergotherapeut je verder helpen. Door te kijken waar de uitdagingen van het leven liggen, welke mogelijkheden er zijn en de nodige coaching. Het is dankzij het inzetten van ergotherapie vaak mogelijk om het leven weer op de rit te krijgen.

Zijn dagelijkse handelingen een uitdaging

Als dagelijkse handelingen een uitdaging zijn geworden kun je daarin wel wat hulp en een goede sturing gebruiken. Op deze manier voorkom je dat je leven in een neerwaartse spiraal terecht komt en het alsmaar slechter met je gaat. Een Ergotherapeut kan je hierin goed helpen. Er zal gekeken worden naar hoe je leven eruit ziet en wat je nodig hebt om alles weer op de rit te krijgen. Het kan over werkelijk alles uit het dagelijkse leven gaan. Van je werk tot het huishouden of je persoonlijke verzorging. 

ergotherapie

Aanspraak maken op ergotherapie

Voor veel mensen is ergotherapie dus ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat er weer een beetje grip op het leven is. Want dat is vaak door de nodige omstandigheden niet het geval waardoor letterlijk alles overhoop ligt. Wat natuurlijk zonde is en vraagt om gerichte aanpak met de nodige coaching en ondersteuning. Ook is een ergotherapeut in staat om met andere specialisten samen te werken aan de hand van korte lijntjes. Het kan dus zijn als er meer aan de hand is dat je eindelijk de juiste hulp krijgt. 

De vergoeding voor ergotherapie zit doorgaans in het basispakket van je zorgverzekering waarbij je ook aanvullend extra verzekerd kan zijn. 

In sommige gevallen wordt de zorg verleent via de zorginstelling, school of een andere organisatie. Het is goed om te bekijken welke mogelijkheden er voor jouw zijn wanneer je ergotherapie nodig hebt om alles weer op de rit te krijgen. Soms zijn er binnen de gemeente ook mogelijkheden en afspraken met zorgverleners gemaakt. Waar je dan gebruik van kunt maken.