De zomer komt er weer aan. Er is niks beters dan lekker het water in met het warme weer. Om het wat leuker te maken kun je natuurlijk gaan voor een leuke watersport. Zo kun jij je de hele zomer vermaken of je nou op vakantie gaat of thuisblijft. Je leest hier alles over de leukste watersporten van 2021.  

Zweven over het water 

Foilen, misschien heb je er al wel eens van gehoord. Het is de nieuwste trend waarmee je kan vliegen boven het water. Maar hoe zit dat dan? Het is een surfplank met een hydrofoil. Dit is een lange vin voor onder je plan die ervoor zorgt dat je bij lage snelheden uit het water omhoog wordt getild. Bij foilen sta je zo’n 70 centimeter hoger dan je surfplank. Zo’n surfplan heet een Foil board. Het fijne aan foilen is dat dit kan zonder wind of golven.  

Oud maar goud 

 Iedereen kent het wel, windsurfen. Dit is ook dit jaar weer een van de trends. Windsurfen is een bekende watersport. Het enige nadeel van windsurfen is dat het alleen kan als er genoeg wind staat. Verder is windsurfen wel een wat moeilijkere watersport en zal je hier wel even mee moeten oefenen. Mocht je het eenmaal kunnen is het een superleuke bezigheid voor in de zomer. Een Windsurf board kun je zelf aanschaffen, maar zou je ook kunnen huren voor een dagje.  

Watersporten voor de gezelligheid  

Naast foilen en windsurfen kun je ook gaan voor wat simpelere watersporten. Denk hierbij aan kanoën of waterfietsen. Deze sporten zullen altijd een hit blijven. Het is namelijk geschikt voor iedereen. Het is een superleuke bezigheid voor de warme zomerdagen en kun je met meerdere mensen doen. Zo kun je met z’n allen een kano of een waterfiets huren en kun je je zo de hele dag op het water vermaken. Je kunt natuurlijk ook altijd nog een duik in het water nemen. Wil je dus wel het water op, maar niet direct een te moeilijke sport uitoefenen is dit de oplossing.  

2 person riding on boat during daytime