Welkom in de wondere wereld van schoonheid, vol glitternagels, glimmende huiden en sprankelende ogen. Wellicht denk jij er wel aan om een schoonheidsspecialiste opleiding te volgen maar ben je nog niet helemaal bekend met de diverse soorten behandelingen. In deze blog geven we je graag een overzicht van de werkzaamheden zodat jij inspiratie op kunt doen voor jouw baan in de toekomst.

Gezichtsbehandelingen

Een van de meest populaire onderdelen van schoonheidsbehandelingen zijn gezichtsbehandelingen. Hiermee kan bijvoorbeeld acné verborgen worden of een droge of vette huid mee verholpen worden. Als schoonheidsspecialist ken jij de verschillende gezichtsbehandelingen en weet je de klant hierover te informeren. Reken er maar op dat je handen vies worden: een gezichtsbehandeling bestaat vaak uit reiniging, peeling, extractie,  een massage, maskers en hydratatie.

De ogen

De ogen zijn de spiegel van de ziel, dus als schoonheidsspecialist wet jij hoe je ogen laat glimmen en stralen. Belangrijke onderdelen zijn de wimpers, wenkbrauwen en oogleden. De kunst is om kleuren te vinden die perfect matchen bij de huidskleur van de klant.

Handen en voeten

De verzorging van nagels kan een onderdeel zijn van het werk als schoonheidsspecialist maar kan ook je complete baan zijn. Schoonheidsspecialisten bij een pedicure en een manicure zijn getraind in de verzorging van voeten en handen en weten door middel van de juiste middeltjes en technieken de deze schoon en mooi te maken.

Waxen

Een behandeling die vooral populair is onder vrouwen is waxen. Diverse lichaamsdelen worden haarvrij gemaakt, waaronder het gezicht, de torso, bikinilijnen en onderarmen. Zeker wanneer de zomer voor de deur staat zul je als schoonheidsspecialist vaak deze behandeling uitvoeren.

Make up

Blush, lippenstift en mascara. Als schoonheidsspecialist ga je met deze spullen om als een schilder met zijn kwast. Met gebruik van bronzers, foundations en oogschaduw zorg jij ervoor dat iedereen er fantastisch uitziet. Make up kan variëren per huidskleur en outfit en vergt dus een hoop inzicht en creativiteit. Jij weet precies wat je moet doen om je klanten de perfecte make up te geven.