Iedereen heeft andere redenen om naar de schoonheidsspecialist te gaan. De een gaat af en toe naar de schoonheidsspecialist om lekker te ontspannen, de ander gaat vanwege cosmetische redenen, zoals acne. Om de beste schoonheidssalon in Den Haag te vinden, moet je op een paar dingen letten. We zetten ze hieronder voor je op een rij. Dat maakt het kiezen een stuk makkelijker!

Bepaal eerst: waarom ga je?

Het is slim om eerst voor jezelf goed te weten waarom je naar een schoonheidssalon gaat. Pas dan kun je goed zoeken naar de juiste specialist. Het is namelijk eenvoudiger de juiste salon te vinden wanneer je precies weet wat je nodig hebt. Daarnaast weet je ook waarop je moet letten. Als je naar de specialist gaat voor een pedicure, stel je andere eisen dan wanneer je naar de specialist gaat voor een behandeling tegen acne. Je kunt dan ook meteen kijken of de schoonheidsspecialist of pedicure is aangesloten bij een brancheorganisatie.

Bekijk de brancheorganisaties

Als een specialist van een schoonheidssalon is aangesloten bij een brancheorganisatie, dan is dat altijd een goede indicatie. Deze organisaties hanteren eisen waar de aangesloten specialisten aan moeten voldoen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bijscholing. Is een specialist aangesloten bij een brancheorganisatie, dan weet je dat hij of zij regelmatig naar een bijscholingscursus gaat. De organisaties waarbij je kunt kijken zijn de ANBOS (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging), LOPZ (Landelijke Organisatie Pedicures in de Zorg) en ProVoet.

Stel vragen

Daarnaast is misschien de beste manier om te bepalen wat de beste schoonheidssalon gewoon door vragen te stellen aan medewerkers van de salon. Vraag gerust eens naar de diploma’s van de specialist: vooral bij medische problemen is dat zeker niet raar en kun je dat gewoon vragen. Ook kun je vragen naar de werkwijze en hygiënische eisen waar de salon aan voldoet.