Gezondheid is voor heel veel mensen belangrijk, ze zijn er dan ook niet schuw voor om hier heel veel tijd in te stoppen. Het is niet makkelijk om geregeld te sporten, gezond te eten, genoeg rust te nemen en ondertussen ook nog 40 uur per week werken. Toch zijn er een aantal manieren waarmee je heel effectief fit kan worden en als je eenmaal fit bent, je ook fit blijft.

Intervaltrainingen zijn heel effectief

Bij een intervaltraining doe je oefeningen waar de snelheid of intensiteit voor een korte periode flink verhoogt. Een typisch voorbeeld van een intervaltraining is crossfit, dit is een steeds populairder wordende training waar je met behulp van gewichtjes, touwen en andere voorwerpen bepaalde oefeningen uitvoert. Het uitvoeren van deze oefeningen moet goed gebeuren, anders kunnen er blessures ontstaan. Het is dan ook belangrijk dat je Crossfit doet bij een school met professionele instructeurs, bijvoorbeeld bij Physiq Fitness.

Thuis sporten

Sporten kan redelijk tijdrovend zijn, vaak vinden mensen het ook niet fijn om in een sportschool de hele tijd aangekeken te worden. Om deze redenen kan je er ook voor kiezen om thuis regelmatig een workout uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld wat gewichtjes kopen en daar oefeningen mee doen, of je kan gebruik maken van je eigen lichaam door push-ups, sit ups, squats te doen, planking is ook een zeer goede oefening.

Goed en gezond eten

Natuurlijk is eten heel belangrijk om fitter te worden, als je veel vette happen en producten met suiker blijft eten zal je echt niet fitter gaan worden. Ook zullen alle eventuele workouts of wandelingen die je doet voor niets zijn. Omdat je dagelijks automatisch veel schadelijke stoffen binnenkrijgt, is het belangrijk om voedingsmiddelen te eten die het lichaam helpt met ontgiften, bijvoorbeeld broccoli, komkommer, tomaat, wortel, asperges, spinazie en knoflook.

Geen of weinig alcohol

Probeer ook zo weinig mogelijk alcohol te drinken, dat je in het weekend een paar biertjes drinkt is prima, het moet immers ook vol te houden zijn. Buiten dat alcohol slecht voor je is, zit er in bijvoorbeeld bier ook veel calorieën, het zorgt er ook voor dat je honger krijgt waardoor je sneller meer en slechter gaat eten. Omdat alcohol eigenlijk vergif voor je lichaam is, is het lichaam bezig om dat als eerste uit je lichaam te krijgen. Hierdoor wordt al het eten eerst verwerkt tot lichaamsvet, meestal rondom je buik en heupen.