Als je in staat bent om een ​​baard te laten groeien en die reis bent begonnen, heb je je misschien gerealiseerd dat het niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Zelfs als je je baard wilt behouden en laten groeien, moet je deze nog steeds trimmen en verzorgen. Als je wat verzorgingstips wilt voor een goede baardgroei, dan kun je deze tips en producten voor baardverzorging bekijken en wellicht op je eigen baard toepassen

De onderstaande producten zijn echter iets dat elke man zou moeten overwegen bij het verzorgen van een baard. Ongeacht de lengte is er altijd basisverzorging van de baard nodig.

Baardolie oftewel baard conditioner

Baardolie is perfect om te gebruiken om je haar te hydrateren en het helpt ook om de huid onder de baard te hydrateren. Het is altijd goed om te controleren of de baardolie siliconen bevat, aangezien siliconen bekend staat om het maskeren van zowel droog haar als gespleten haarpunten, maar het conditioneert het haar niet echt, het ziet er gewoon uit alsof het haar geconditioneerd is.

Baardshampoo en baard conditioner

Baard conditioner hydrateert ook je baard, echter baard conditioner is beter voor mensen met een grotere baard en duurt langer om te absorberen. De baardconditioner gaat langer mee en heeft voldoende stevigheid om hardnekkige verdwaalde haren te kammen.

Baardkammen en baardborstel

Kammen en borstels zijn een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat je baard te stylen. Door kammen en borstels te gebruiken, blijft je haar op één plek en worden de haren die je nodig hebt niet uitgetrokken.

Baardschaar of trimmers

Als het gaat om het stylen van je haar, is het altijd belangrijk om het er goed uit te laten zien, je wil altijd dat het bij je gezicht past. Met een schaar en trimmers kun je gemakkelijk weerbarstig haar verwijderen dat zelfs na balsem of olie niet zal wijken, en je kunt het de vorm geven die je wilt.

Baard wassen

Baardhaar is net als gewoon haar, als je het niet wast met baardshampoo, kan het vettig worden en is de kans groter dat je haar uitvalt. Je dient je baard ongeveer 2-3 keer per week wassen. Als je haar ongelooflijk slecht is, kun je het vaker wassen vaak (het hangt af van de chemie van je lichaam). Het is belangrijk om baardshampoo te gebruiken, omdat het de baard en de huid eronder uitdroogt. Het gebruik van baard conditioner is de beste manier om ervoor te zorgen dat de baard langer meegaat en zo gezond mogelijk blijft.