Je gaat het in elk geval proberen; je bloeddruk verminderen met voeding. Je kunt om overzicht te krijgen eens nagaan wat je nu eet. Schrijf het eens een week op. En kijk daarna oké wat kan hier verbeterd worden? Welke dingen kan ik het beste vervangen voor gezondere producten? Dan heb je gelijk in kaart welke producten je vaak gebruikt en hoe je het beste voor afwisseling kunt zorgen. Kijk voor een paar tips eens op Carebynature.nl. In elk geval kun je wel gelijk beginnen met de dingen te laten staan en te vermijden die echt schadelijk voor je zijn. Deze producten kun je beter laten staan:

  • gefrituurd of te vette voeding
  • zout
  • zoethout, drop
  • alcohol, roken
  • dierlijke producten

Denk eraan dat je ongemerkt vaak veel te veel zout binnenkrijgt. Je kan het zo gek niet verzinnen of er zit zout in kant-en-klaarmaaltijden, maaltijdsoepen, kaas en pizza, zelfs brood en al die sausjes die je zo lekker vindt en ga zo maar door. Vaak boordevol met zout. Drop, hoestdrank en sommige mixen van kruidenthee, degene die zoethout bevatten kun je beter laten staan want daar zit de stof glycyrrhizine in en die zorgt ervoor dat je lichaam vocht vast gaat houden zodat je bloeddruk omhoog gaat. Koop alleen nog zoutarme producten of maak ze zelf, ga wat vaker de keuken in en vermijd kant en klaar pakjes.

Je snapt dat regelmatig frites, snacks of gebakjes, koek, snoep en zoutjes niet meer op je boodschappenlijstje voor gaan komen. Je kunt het best zo min mogelijk geraffineerde voeding gebruiken. En in plaats van frituren of bakken heel kort maar gaan wokken of roerbakken met zo min mogelijk olie, of zelfs geen olie maar wat water. Of grillen in een speciale pan waar je helemaal geen olie voor hoeft te gebruiken. Zo kort mogelijk want hoe langer je verhit hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan.

Wennen aan een nieuwe levensstijl

Het klinkt super cliché maar het is echt zo. Het is logisch dat je er even aan moet wennen. Maar als je het een tijdje doet en je merkt het effect in je gesteldheid dan krijg je als vanzelf de motivatie om dit te blijven doen. Je lichaam heeft er lang over gedaan om uit balans te raken, dat ging heel geleidelijk aan dus heeft het licham nu ook tijd nodig om te herstellen.

Eet alles zo vers en puur mogelijk

Probeer zo veel mogelijk afwisseling in je eten te krijgen. Groenten, fruit, granen in plaats van vaak aardappels of witte rijst, daarmee kun je gaan experimenteren en kiezen voor zilvervliesrijst, bulgur, couscous, quinoa, haver, boekweit, volkoren noedels of gerst, wat dacht je van gierst of mais? Allemaal granen die je af kunt wisselen om een warme maaltijd mee te maken. En als je je tussendoortjes zo ontzettend mist kun je kiezen voor stukjes groenten of fruit. Roggebroodje met wat vruchtenspread of rijstwafels of boekweitwafels die zijn heerlijk met wat tahin. Haverkoekjes, fruit of gedroogd fruit abrikozen zijn heel erg goed voor je.