Er zijn veel redenen waarom vrouwen borstimplantaten willen, zoals het ervaren van volumeverlies na het hebben van kinderen of het verliezen van gewicht of om te helpen bij het balanceren van asymmetrische borsten. Met de nieuwste implantaatopties en chirurgische technieken, zijn borstvergrotingen vandaag de dag beter dan ooit tevoren en kunnen ze vrouwen helpen om de natuurlijke uitstraling te krijgen die ze willen, naast dat het ook hun zelfvertrouwen en lichaamsbeeld kan verbeteren.

Hoewel er veel verschillende factoren spelen bij het krijgen van de mooie resultaten die je wilt, de volgende drie voordelen van de moderne borstvergroting chirurgie maken het makkelijker dan ooit tevoren om te ogen en voelen als de beste versie van jezelf.

Nieuwe opties voor borstimplantaten

Zout en siliconen borstimplantaten zijn nog steeds de twee belangrijkste soorten implantaten, waarbij siliconen het populairst zijn. Maar binnen deze categorie hebben vrouwen sinds een paar nieuwere opties om uit te kiezen.

“Gummy bear” borstimplantaten hebben bijvoorbeeld de vorm van een traandruppel. Deze schuine vorm bootst de contouren van je natuurlijke borsten na, met meer volheid aan de onderkant en een toelopend effect naar boven toe. Ronde implantaten daarentegen kunnen meestal een vollere, meer geprojecteerde look creëren dan anatomische implantaten.

High-strength cohesieve (HSC) siliconengel is een andere baanbrekende technologie die vandaag de dag wordt gebruikt om borstimplantaten te maken. Hoewel HSC het sterkste type silicone op de markt is, blijven de resulterende implantaten zacht en natuurlijk aanvoelend.

Het komt erop neer dat vrouwen nu verschillende opties hebben als het gaat om het kiezen van het juiste borstimplantaat voor hun individuele lichaamsvorm en doelen.

Verbeterde techniek

Naast een breder scala aan implantaatopties kun je ook een aantal verschillende chirurgische technieken met je plastisch chirurg bespreken om te zien wat voor jou het beste is. Een ervaren plastisch chirurg met een esthetisch oog kan je helpen bij het kiezen van het juiste incisietype en de plaatsing van het borstimplantaat op basis van jouw behoeften.

Vetoverdracht borstvergroting is ook populairder geworden in de afgelopen jaren, en deze optie kan geweldig zijn voor vrouwen die niet per se geïnteresseerd zijn in het krijgen van borstimplantaten, maar nog steeds op zoek zijn naar wat extra volume.

Tijdens vetoverdracht borstvergroting, begint de plastisch chirurg met liposuctie om ongewenst vet te verzamelen uit andere gebieden van het lichaam, zoals je heupen, buik of love handles. Dat overtollige vet wordt dan zorgvuldig rechtstreeks in je borsten geïnjecteerd, zonder littekens achter te laten.

Deze vetoverdrachtstechniek kan ideaal zijn voor vrouwen die een subtiele verhoging van het borstvolume willen of om de resultaten van een vorige borstvergroting verder te verbeteren.

Nadruk op natuurlijk ogende resultaten

Jaren geleden werden borstimplantaten gezien als een manier om zeer dramatische en oogverblindende resultaten te krijgen. Voor de meeste vrouwen vandaag de dag is het doel van borstvergroting om het borstvolume te verhogen en de asymmetrie te verbeteren, maar om dit vooral subtiel te doen voor een zeer glad en natuurlijk uitziend resultaat.

Het kiezen van een gecertificeerd plastisch chirurg die de nieuwste borstvergrotingsopties, -technieken en trends begrijpt is een geweldige plek om te beginnen om het resultaat te krijgen dat je zoekt. Je plastisch chirurg is ook een uitstekende hulpbron om je te helpen de verschillen tussen bijvoorbeeld implantaattypen beter te begrijpen en om een chirurgisch plan op maat te maken dat is ontworpen om aan jouw individuele behoeften te voldoen.