Ben je op zoek naar een Automatische Externe Defibrillator (AED) voor in je kantoor, een winkelcentrum of zelfs bij jou thuis? Dan kun je zowel voor het kopen als leasen van dit slimme apparaat kiezen. De AED redt keer op keer levens en is in de praktijk meer dan efficiënt gebleken. Door de twee elektroden die je op de borstkast van een persoon in nood kunt plakken, kan er een elektrische schok aan een stilstaand hart worden gegeven. Reanimeren wordt daarmee een stuk makkelijker uitvoerbaar, zelfs als je geen ervaring hebt. Op deze pagina lees je wanneer het interessant is om een AED te kopen, je komt erachter hoe dit apparaat eigenlijk werkt en waarom het een interessante optie is om het apparaat te leasen.

Wanneer is het interessant om een AED te kopen?

Twijfel je over een AED kopen of leasen? Dan is het belangrijk om het verschil tussen beide opties voor jezelf op een rijtje te zetten. Wanneer je een AED koopt, is het apparaat direct van jou en heb je ook een bepaalde garantieperiode die van start gaat. Een AED kopen is vooral interessant als je bijvoorbeeld voor zakelijke doeleinden een AED in je bedrijf nodig hebt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een kantoor of winkel in een groot pand hebt. Je zou dan ook medeondernemers kunnen vragen om een bijdrage aan de AED te leveren.

Op die manier kunnen jullie allemaal van dit levensreddende apparaat gebruikmaken. De kosten draag je dan niet in je eentje, waardoor deze ook een stuk beter behapbaar worden. Wanneer je een AED als particulier nodig hebt, bijvoorbeeld in je eigen woning, is leasen misschien een betere optie.

Hoe werkt een AED precies en kun je dit apparaat ook zonder ervaring bedienen?

Een AED leasen zorgt ervoor dat je voor een vast maandelijks bedrag gebruik kunt maken van een AED bij jou in de buurt. Dit slimme medische apparaat werkt erg makkelijk, waardoor zelfs mensen zonder ervaring het succesvol kunnen inzetten. Om zeker te weten wat je ermee moet doen, zou je natuurlijk wel voor een EHBO-cursus kunnen kiezen. Dit is vooral aan te raden als je de AED in je eigen woning of in je eigen bedrijfspand plaatst. Dit apparaat geeft je opdrachten tijdens het reanimeren en kan een analyse van het hart maken. Wanneer het nodig is vraagt dit apparaat van je om een elektrische schok aan de persoon in nood toe te dienen.