De wereld is momenteel in rep en roer door de wereldwijde paniek rond het coronavirus (COVID-19). Als je je door dit alles overweldigd of gestrest voelt, wees er dan gerust op dat dit een heel normale reactie is. Het is echter belangrijk om het jezelf niet te moeilijk te maken en tijd te nemen voor zelfzorg. In deze blog lees je een aantal tips die je helpen voor jezelf te zorgen.

Blijf actief

Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging goed is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Dankzij YouTube en apps zijn er heel veel verschillende oefeningen die je thuis kunt doen. Dus ook als je geen ervaring hebt met sporten en bewegen, kun je dit makkelijk online leren. Ook op seksueel gebied kan het frustrerend zijn, omdat je wellicht moeilijker aan bedpartners komt. Mocht je toe zijn aan een bedpartner, kun je op sexdate in Drenthe.

Neem dagelijks tijd om tot rust te komen

Als we gestrest zijn over iets (zoals het coronavirus), hebben onze gedachten de neiging om te versnellen. Als je ongeveer 10 minuten de tijd neemt om mindfulness te beoefenen, kun je een gevoel van kalmte krijgen. Wederom geldt voor mindfulness/mediteren dat er online talloze video’s en apps bestaan die je zullen begeleiden.

Praat met vrienden

Zelfs als een persoonlijke ontmoeting er niet in zit, probeer dan in contact te blijven met je vrienden en vriendinnen via sms, Messenger, WhatsApp, FaceTime, of een ouderwets telefoontje. Vraag hen hoe ze zich voelen en deel je eigen ervaring als je je veilig voelt om dat te doen. Een wandeling kan ook een ideale activiteit zijn om even bij te praten met je vrienden. Zo kom je aan je beweging én aan je sociale contacten.

Experimenteer in de keuken

Goede voeding is altijd belangrijk, maar in stressvolle tijden is er niets lekkerder dan een lekkere, gezonde zelfgemaakte maaltijd – vooral als je hem zelf hebt gemaakt. Je kunt een vriend of familielid vragen naar hun favoriete recept, of kijk online naar leuke recepten. Daag jezelf vooral uit!