Iedereen heeft in zijn of haar leven momenten waarop gedachten en emotie ertoe leiden dat we ons ongemakkelijk voelen. Soms zijn de situaties zo heftig, dat onze emoties de overhand nemen en we niet meer in staat zijn weloverwogen keuzes te maken. Hierdoor kunnen we onszelf of de mensen om ons heen schade toe brengen. Ieder mens komt in dergelijke situaties terecht en doorgaans duren deze niet al te lang en weten we onszelf tijdig te corrigeren. Is dat echter niet het geval, dan kan men overwegen om hierbij professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld door een online psychiater in te schakelen.

Wat doet een online psychiater?

De werkzaamheden van een online psychiater kunnen veelomvattend zijn. In eerste instantie zal een online psychiater een professioneel luisterend oor bieden. In tegenstelling tot wat menselijk is en vrienden en familie vaak zullen doen, zal de online psychiater niet direct conclusies trekken of oplossingen aanbieden. Dit omdat oorzaken van psychische klachten soms zeer diep geworteld en niet door iedereen direct te herkennen zijn. Daarbij bepaalt u zelf hoeveel ondersteuning u van een online psychiater nodig heeft. Soms is een professioneel luisterend oor voldoende om uzelf weer op het juiste spoor te krijgen. In andere gevallen kan voor een behandeling door de online psychiater worden gekozen.

Vrouw, Gezicht, Pesten, Stress, Schande, Schamen

Advies en coaching

Heeft u langer last van een specifiek probleem en wilt u dit definitief aanpakken, dan kan met behulp van de online psycholoog een behandelplan worden opgezet. De online psycholoog zal u hierbij van de nodige adviezen en wellicht instructies voorzien en deze regelmatig met u bespreken. Door coaching, in combinatie met praktische opdrachten, werkt u samen met de online psycholoog aan het verbeteren van uw situaties en het aanpakken van het beoogde probleem.

Silhouet, Vader En Zoon, Sundown, Chat, Advies

Contact zoeken met een online psycholoog

Bent u van mening dat een online psycholoog wellicht het antwoord kan zijn op persoonlijke problemen, dan kunt u via de website van een online psycholoog contact opnemen. Hierbij is het belangrijk dat u eerlijk en duidelijk beschrijft op welke wijze u problemen ervaart en wat u verwacht van de psycholoog. Na ontvangst van uw eerste bericht zal de online psycholoog contact met u opnemen en een afspraak maken voor een eerste gesprek.