Wil je graag je glimlach weer mooi krijgen en laten stralen? Er zijn verschillende technieken en methodes hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. In deze blog delen we 4 methoden.  

Kronen

Een kroon is een tandvormige “kapje” dat over een beschadigde of zwakkere tand kan worden geplaatst zodat de vorm, de grootte of het uiterlijk ervan kan worden verbeterd. In de meeste gevallen gaan kronen dikwijls tot 15 jaar mee. Kronen worden worden meestal gemaakt van metaal, hars, porselein versmolten met metaal of keramiek. Voordat er een kroon kan worden geplaatst, moet de bestaande tand een stukje naar beneden worden gevijld; pas daarna wordt de kroon er overheen gezet, waarbij de tand volledig wordt bedekt.

Fineers

Fineers zijn zeer dunne op maat gemaakte kapjes die het voorste oppervlak van de tanden bedekken. Ze worden aan de voorkant van de tanden gelijmd en kunnen variëren op het gebied van vorm, kleur, lengte of grootte. Ze worden gemaakt van verschillende materialen waaronder porselein of harscomposiet. Fineers zijn een redelijk laagdrempelige en eenvoudige behandeling.

Tanden bleken

Er zijn veel verschillende manieren om tanden te bleken, waaronder tandpasta’s en -spoelingen, eenvoudige bij de drogist te kopen gels, strips en trays, en bleekmiddelen die bij de tandarts kunnen worden. Maar tanden bleken is niet voor iedereen een goede uitkomst. Het is ideaal voor mensen die gezonde, onbehandelde en dus nog natuurlijke tanden en tandvlees hebben. Personen met gele verkleuringen op hun tanden – in tegenstelling tot grijze tinten – reageren het best op de behandeling. Overleg met je tandarts om te weten of tanden bleken iets voor jou is.

Orthodontie (beugels)

Beugels kunnen verkeerd uitgelijnde of schuine tanden corrigeren. Ook  kunnen het uiterlijk van iemands glimlach en de gezondheid van het gebit verbeteren. Dit geldt voor zowel voor volwassenen als voor kinderen. Beugels oefenen een constante druk uit op tanden en kiezen waardoor deze in de loop van de tijd langzaam in lijn worden gebracht.