Kijk wat beugels, kronen, fineer, tanden bleken, bruggen, implantaten of zelfs een complete tandheelkundige make-over voor je glimlach kunnen betekenen. Ben je benieuwd naar álle mogelijkheden voor het verbeteren van je glimlach? Neem dan contact op met een tandarts.

Tandheelkundig Bonding

Bonding is een procedure waarbij een tandkleurige hars wordt aangebracht en gehard met een speciaal licht, waardoor het materiaal uiteindelijk aan de tand wordt “gehecht” om de glimlach van een persoon te verbeteren. Een van de gemakkelijkste en goedkoopste cosmetische tandheelkundige ingrepen is het aanbrengen van een lijmlaag die de gebitselementen kan repareren, gaten kan dichten, de vorm van de tanden kan veranderen of als cosmetisch alternatief voor zilveren amalgaamvullingen kan worden gebruikt.

Fineer

Fineer is een flinterdunne, op maat gemaakte schelp die de voorkant van de tanden bedekt. De fineerlagen, die aan de voorzijde van de tanden worden gelijmd en van kleur, vorm, grootte of lengte veranderen, kunnen van porselein of harscomposiet worden gemaakt. De fineren bieden een conservatieve benadering van het veranderen van de kleur of de vorm van een tand in vergelijking met kronen, maar het proces is niet omkeerbaar.

Kronen

Een kroon is een tandvormige “kap” die over een zwakke of beschadigde tand wordt geplaatst om zijn vorm, grootte, sterkte of uiterlijk te verbeteren. De meeste kronen gaan vijf tot 15 jaar mee en kunnen worden gemaakt van metaal, porselein dat is versmolten met metaal, hars of keramiek. Voordat een kroon wordt geplaatst, wordt de bestaande tand naar beneden gevijld; daarna wordt de kroon er overheen gekleefd, waardoor de tand volledig wordt ingekit.

Orthodontie (beugel)

Een beugel kan scheve of verkeerd uitgelijnde tanden corrigeren en kan de gezondheid en iemands glimlach verbeteren — zowel voor volwassenen als voor kinderen. Een beugel werkt door een constante druk uit te oefenen om de tanden langzaam in lijn te brengen. Naarmate de tanden bewegen, verandert de tand- of kiesholte van vorm.