Rondingen zijn in! Als je een borstvergroting overweegt, is het nu een geweldige tijd om te doen. Veel vrouwen ervaren dat hun zelfvertrouwen is toeneemt na deze behandeling. De borstvergroting is al een tijdje de meest uitgevoerde cosmetische behandeling . Als je de komende maanden een borstvergroting operatie overweegt, is het belangrijk je goed te informeren, bijvoorbeeld over het type implantaten die zal worden gebruikt in je operatie.

 

Siliconenimplantaten

Siliconenimplantaten bestaan al vele jaren, maar dat betekent niet dat ze hetzelfde zijn gebleven. De hedendaagse siliconenimplantaten bieden een duurzamere structuur en constructie om schade en lekkage te voorkomen, en ze zijn ook verkrijgbaar in een reeks van maten en profielen. Ze helpen vrouwen een aangepaste look te bereiken die past bij hun lichaamsvorm en hun persoonlijke doelen. Siliconen borstimplantaten zijn door de jaren heen favoriet gebleven onder patiënten, dankzij een zeer natuurlijk gevoel dat erg lijkt op natuurlijk borstmateriaal. Het siliconenmateriaal is vrij van risico’s van allergische reacties of afstoting. Vanwege hun grootte hebben siliconenimplantaten wel een grotere incisie nodig dan zouthoudende implantaten.

 

Zout water gevulde implantaten

Zoutimplantaten worden gevuld met steriele zoutoplossing (zout water). Terwijl siliconenimplantaten meer gelachtig zijn, zijn zoute implantaten gevuld met vloeistof, wat betekent dat als ze beschadigd raken en lekken, het implantaat leegloopt. Bij zouthoudende implantaten wordt gebruik gemaakt van een siliconen omhulsel dat via een zeer kleine incisie wordt ingebracht. Zodra het implantaat is geplaatst, wordt het gevuld met een zoutoplossing om de gewenste grootte te bereiken. Als je een zeer dunne huid hebt, is er een kans dat er kleine kuiltjes of andere kleine onvolkomenheden onder de huid voelbaar zijn. Dit wordt vaak aangeduid als rimpelingen. Sommige patiënten vinden dat zoute implantaten niet zo veel weg hebben van echte borsten als siliconenimplantaten, maar andere vrouwen vinden het verschil te verwaarlozen.

 

Allergan implantaten

Allergan Natrelle implantaten bieden vrouwen meerdere opties om een natuurlijk gevoel en uiterlijk te creëren. De ronde implantaten zijn verkrijgbaar in zowel een klassieke stijl als in een nieuwe stijl voor extra volheid, zonder afbreuk te doen aan het zachte, natuurlijke gevoel. Natrelle-implantaten gebruiken een gelachtig siliconenmateriaal dat ook bij beschadiging van het implantaat zijn vorm behoudt. Soms worden deze implantaten “gomachtige” implantaten genoemd, omdat het materiaal stevig en tegelijkertijd flexibel is.