Door het enorm grote aanbod van haarproducten zie je soms door de bomen je eigen bos haar niet meer. Zo ook met gel. Hoe weet je nou welke gel het best bij jouw haar of look past? Veel mensen gebruiken dagelijks gel, maar weten niet altijd dat sommige producten beter bij hun haar zouden passen dan de gel die ze nu gebruiken. Vandaar dat er in dit artikel in wordt gegaan op verschillende soorten gels en welke soorten bij welke kapsels horen.

 

Wat doet gel?

Haargel zorgt voor extra stevigheid en meer grip op je haar, om een look te creëren die je de rest van de dag vast kunt houden. Bovendien geven de meeste styling gels je haar een mooi glanzend effect.

 

Mogelijkheden van je haar

Welke gel bij jouw haar past hangt af van je haartype, haarlengte, je kapsel en het effect dat je wilt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een surf- of een wetlook. Met gel kun je je haren uiteraard een glanzende uitstraling geven, maar wist je dat er ook gels zijn die juist zorgen voor een matte uitstraling? Verder bepaalt je gel of je je haar een lichte versteviging of juist een sterke fixatie geeft, extra volume creëert en welke structuur en geur je je haar geeft.

 

Wanneer gebruik je welke gel?

De lengte en de dikte van je haar is essentieel voor de keuze van een bepaalde gel. Als je kort haar hebt, voldoet een simpele gel, wax of shaper. Bij halflange kapsels moet je altijd minder wax gebruiken of meer gel. Bij lang haar is het aan te raden om juist geen gel te gebruiken, maar eerder een mousse in combinatie met een haarlak. Op www.haarcentrum.nl kun je met behulp van verschillende filters de gel kiezen die perfect is afgestemd op jouw haar.