Iedere man en vrouw wil wel een hoofd vol stevig en glanzend haar, het liefst je hele leven lang. Maar niet iedereen heeft dit geluk. Door erfelijke factoren of ziekte kan je haar uitvallen. Veel mannen en vrouwen schamen zich voor dit haarverlies.

Vooral bij vrouwen blijkt een kalend hoofd nog steeds een groot taboe, hierdoor is ook een groot deel van de kalende vrouwen erg onzeker. Je kunt echter wat doen aan deze onzekerheid, bijvoorbeeld door een haarwerk te laten maken of door haar te laten implanteren.

Een haarwerk van synthetisch of echt haar

Bij een haarwerk hebben sommige mensen nog het idee van een ouderwetse pruik, die eenvoudig te onderscheiden is van echt haar. Dit is echter een hopeloos verouderd beeld, want tegenwoordig zijn er zelfs professionele haarwerken van 100% echt haar verkrijgbaar.

Wanneer je een haarwerk laat maken kun je kiezen uit een volledig haarwerk of voor een haaraanvulling. Bij deze haaraanvulling worden kale plekken, of plekken met dunner wordend haar opgevuld.

De prijzen van deze oplossing met echt of synthetisch haar zijn volledig afhankelijk van je wensen. Ieder hoofd is anders en daarmee is ieder haarwerk dan ook maatwerk. Met een haarwerk ben je langdurig verzekert van een mooi bedekt hoofd, met de door jouw wenselijke haarkleur.

Haar laten implanteren

Het implanteren van haar zorgt voornamelijk voor een aanvulling op het huidige hoofdhaar. Heb je kleine kale plekken of inhammen, die je graag zou verbergen? Dan kun je hier haar laten implanteren wat oorspronkelijk aan de achterzijde van het hoofd groeit.

Bij deze behandeling valt het haar vaak binnen twee weken uit, waarna het weer langzaam begint te groeien. Vaak het is het resultaat na een jaar goed zichtbaar. Er zijn echter ook risico’s bij deze behandeling, bij sommige mensen groeien de haren bijvoorbeeld bijna niet of ontstaan er infecties.

De prijzen van deze behandelingen lopen bijzonder ver uiteen en zijn afhankelijk van het aantal haarwortels wat verplaatst moet worden. Er zijn klinieken in Turkije en Polen waar de prijzen aanzienlijk lager zijn dan in Nederland of België. Vergelijken loont in dit geval.