Het lichaam is natuurlijk het grootste bezit wat we hebben. Wanneer we ziek zijn of ons niet lekker voelen willen we maar één ding: beter worden. Men zegt wel eens dat de zieke mens slechts 1 wens heeft en een gezond mens 1000 wensen. Het klopt natuurlijk als een bus. Door preventief voldoende tijd aan ons lichaam te schenken is het mogelijk om gezond te blijven leven. Eet gezond, sport wat meer en kies er daarnaast voor om van tijd tot tijd te ontladen in een sauna, met een massage of door eens helemaal niets te doen. Daarnaast is het ook goed om voorbereid te zijn als er wat gebeurt. Een goede zorgverzekering afsluiten is erg verstandig. Graag delen we onze tips. 

Checklist afsluiten van een zorgverzekering

Het afsluiten van een zorgverzekering is niet altijd eenvoudig. Het is nodig om de juiste keuzes te maken. Welke zorg verwacht je nodig te hebben? Blijf je het hele jaar ziek? Heeft de zorgverzekeraar een contract met de zorgverzekeraar? Is het verplichte eigen risico voldoende of kun je het verhogen met een vrijwillig eigen risico? Hoe kan ik alles snel en gemakkelijk vergelijken? De zorgverzekering vergelijken 2020 is een term waar al veel op gezocht wordt. Het onderschrijft maar hoe actief mensen zijn om hun nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken op basis van de juiste informatie. 

Is het verhogen van het eigen risico slim of juist niet? 

Het eigen risico kent een verplicht deel wat iedereen in ons land heeft die 18 jaar of ouder is. Daarnaast is het mogelijk om een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Het verplichte eigen risico wordt hiermee verhoogd. Het kan maximaal 500 euro zijn. Het voordeel is dat de premie omlaag gaat. Het risico voor de zorgverzekeraar wordt immers kleiner. Mocht er wat gebeuren dan moet de verzekerde de eerste 500 euro plus het verplichte eigen risico zelf betalen. Het klinkt als een hele geldsom. Wanneer je echter jarenlang gezond bent geweest is het geen slechte keuze. Weet je echter dat er volgend jaar wat op de agenda gaat komen dan is het beter om geen vrijwillig eigen risico te nemen. 

De aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering is het mogelijk om aanvullende verzekeringen te nemen. Denk aan de aanvullende verzekering voor de tandzorg. NIet alle zaken worden in de basisverzekering vergoed. Fysiotherapie, brillen, lenzen en homeopatische gezondheidszorg wordt bijvoorbeeld niet vergoedt uit de basisverzekering. Wanneer er een aanvullende verzekering is, biedt deze uitkomst. 

Is er een contract met de zorgverlener? 

Het is goed om te kijken met welke zorgverleners de zorgverzekeraar een contract heeft. Wanneer het om gecontracteerde zorg gaat wordt alles vergoedt. Het is dus belangrijk om te weten of het ziekenhuis in de buurt ook vergoedt wordt. Als dit namelijk niet het geval is dan met er een eigen bijdrage voldaan worden. Het is grofweg twintig tot veertig procent van de totale kosten. Het gaat dus om een serieus bedrag.