Niemand wil een fronsrimpel hebben, maar vroeg of laat krijgen we het allemaal. Wanneer dat is, is per persoon verschillend. Als je bijvoorbeeld boos kijkt, krijg je een fronsrimpel. Ben je nog jong, dan is de huid soepel en herstelt het snel. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder veerkrachtig je huid wordt en hierdoor beschadigt het sneller. De huid wordt tegen elkaar geduwd en vormt niet meer zo makkelijk terug. 

Hoe verminder je een fronsrimpel?

Je kunt je natuurlijk voornemen om nooit meer boos te kijken of te fronsen, maar helaas gaat dit gewoon automatisch. Daarbij is ons gezicht altijd in beweging, dus krijgt het ook geen tijd om te herstellen. Er zijn een aantal fijne anti-aging crèmes die de huid voeden en soepel maken. Deze eigenschappen werken wel iets, maar in beperkte mate. De huid is zo beschadigd en heeft geen tijd om te herstellen, waardoor een crème of serum deze rimpels niet kan tegengaan. Het kan het proces wel wat vertragen. Een goede oplossing voor de fronsrimpel is het gebruik van botox. Hierdoor wordt de spier ontspannen en kun je ‘m niet meer aanspannen. Ook niet per ongeluk of onbewust. 

fronsrimpel botox

Wat houdt zo’n botox behandeling in?

Het behandelen van een fronsrimpel is een kleine ingreep. Bij botox tegen fronsrimpels wordt de botox met een dunne naald in de spier geïnjecteerd. Dit is nagenoeg pijnloos en er is dus geen verdoving voor nodig. Botox is een veilig medicijn dat vaak gebruikt wordt voor fronsrimpels en andere rimpels. Het wordt sinds de jaren 80 steeds vaker gebruikt. Als de botox helemaal is uitgewerkt, is je spier helemaal ontspannen en komt de frons niet meer terug. Het is ongeveer na 2 weken helemaal ingewerkt. Botox doet gemiddeld zo’n 3 tot 5 maanden zijn werk en daarna wordt het afgebroken. Als het is uitgewerkt, ziet je fronsrimpel er weer net zo uit als voorheen. Het wordt niet verergerd door botox. Zodra het helemaal is uitgewerkt, gaat het natuurlijke verloop weer verder.  

Botox voor een natuurlijk resultaat

Met een botox behandeling de fronsrimpels verminderen zorgt voor een mooi, subtiel resultaat waarmee jouw schoonheid benadrukt wordt. Door middel van botuline toxine is de fronsrimpel glas te krijgen, waardoor deze minder opvalt. Bij een goede cosmetische kliniek wordt botox subtiel gebruikt, waardoor het niet te veel zichtbaar is dat je “iets” aan je gezicht hebt laten doen. Je fronsrimpel verminderen met botox zorgt voor een jeugdig en uitgerust uiterlijk.