Het is algemeen bekend en bewezen dat botox je er jonger uit laat zien. Er zijn veel discussies in zowel het nieuws als sociale media geweest over of dit soort behandelingen wel veilig zijn. Medische specialisten zijn gekwalificeerd om de botoxbehandeling uit te voeren. Je kan namelijk niet zomaar bij iemand botox zetten. De artsen die deze behandelingen verrichten moeten gecertificeerd zijn. Hierdoor ben je er niet alleen zeker van dat de behandeling snel en correct afloopt, maar ook dat er altijd een specialist het werk moet verrichten. Bij Botox Amsterdam werken verschillende specialisten die deze behandelingen feilloos uitvoeren.

Wat doet botox precies met je huid?

In botox zit een stofje dat botuline toxine heet. Het stofje trekt de huid strak waardoor bijvoorbeeld rimpels verdwijnen. Naast dat het stofje huidige rimpels laat verdwijnen door je huid strak te trekken, laat het er ook geen nieuwe rimpels meer bij komen. Het stofje heeft geen permanente werking; het is wel de bedoeling dat de botox behandeling herhaald wordt. Dat is bij een normale botoxbehandelingen gemiddeld na de 3 á 6 maanden. Bij botoxbehandelingen voor baby’s waar alleen de helft van de dossering wordt gebruikt, is de frequentie iets korter, namelijk anderhalf tot 3 maanden.

Gaat de populariteit van botox ook overslaan naar mannen?

Alhoewel het onder de vrouwen de normaalste zaak op de wereld is geworden, beginnen mannen ook vaker langs te gaan bij een botoxspecialist. Sommige mannen zijn namelijk net zo bang om er oud uit te zien als vrouwen. Botox kan gelukkig ook net zo makkelijk bij mannen ingespoten worden als bij vrouwen. Deze wordt alleen op andere plekken aangebracht. De mannenschedel is namelijk anders dan die van een vrouw en dat bepaalt de vorm van het gezicht.

Waar wordt het precies bij mannen aangebracht?

Onder de ogen en rondom de mond ziet er bij beide geslachten goed uit. Botox werkt ook goed tegen hoofdpijn en overmatig zweten. Een vrouw kiest eerder voor haar jukbeenderen, dat zijn de botten aan de bovenkant en de zijkant van je wang. Mannen daarentegen laten botox eerder inspuiten bij hun kaaklijn. Dit legt de nadruk op zijn fysieke mannelijkheid en voorkomt uitgezakt nekvel.