Er is niets zo vervelend als keelpijn. Een pijn waar je voor je gevoel niet bij kan om het te verzachten. Er zijn verschillende oorzaken van keelpijn: roken, een griepvirus, verkoudheid, airco en nog veel meer. Bij keelpijn zijn de slijmvliezen in de keel geïrriteerd en opgezet. Je kan keelpijn herkennen door te kijken in de keel. De keel zal er rood en opgezet uitzien. Zijn er ook witte puntjes in de keel dan kan je last hebben van een keelontsteking. Omdat keelpijn zo vervelend is, willen de meeste mensen graag weten hoe je er het snelste van af komt. Lees de tips in dit artikel:  

Tip 1. Drink heet water met citroen en honing 

Wanneer je keelpijn hebt gekregen door een verkoudheid of een griepvirus gaat het vaak gepaard met andere klachten zoals vermoeidheid en een loopneus. Bij de drogisterij kan je verschillende pastilles en keelsnoepjes nemen om de pijn te verzachten. Hoewel deze snoepjes speciaal gemaakt zijn voor keelpijn lijken ze niet altijd te helpen. De beste middeltjes zijn toch vaak de natuurlijke producten zoals citroensap en honing. Kook heet water en pers de helft van een citroen uit en meng het drankje met honing. Drink dit twee tot drie keer per dag en je zal merken dat de keelpijn binnen een no-time overgaat. 

Tip 2. Neem voldoende rust 

Keelpijn zorgt niet alleen voor een pijnlijke keel maar kan ook erg vermoeiend zijn. Het is daarom belangrijk om voldoende rust te nemen. Zeker wanneer je een griepvirus te pakken hebt en loopt te snotteren. Veel mensen denken dat ze prima kunnen werken met een verkoudheid waardoor ze na twee dagen toch plat op bed liggen met een griepje. Voel je een verkoudheid opkomen? Kies dan voor jezelf en blijf die dag en de daarop volgende dagen thuis. Dan zal de verkoudheid en de keelpijn vanzelf overgaan.