Water is een essentieel onderdeel in ons bestaan. Zonder water is leven, voor zover wij weten, onmogelijk. Water is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook uitstekend voor de schoonheid. Schoonheid en gezondheid gaan natuurlijk vaak hand-in-hand. In deze blog willen we graag wat dieper duiken in de wereld van water. We bespreken hoe het ervoor kan zorgen dat je schoner, mooier, frisser en gezonder wordt. 

Water zorgt voor het wegvoeren van afvalstoffen 

Ons lichaam wordt gedurende de dag voortdurend blootgesteld aan vuile stoffen. In het eten dat we nuchtere en de lucht die we inademen zitten stoffen die we liever niet in het lijf willen hebben. Gelukkig is ons lichaam een fantastisch filter. Alle schadelijke stoffen en stoffen die wij niet kunnen gebruiken, woorden het lichaam uitgewerkt. Dit is onmogelijk zonder de hulp van water. Water zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen beter het lichaam uit komen. Uitdroging kan dus in wezen zorgen voor meer afvalstoffen in het lichaam. 

Water houdt de huid jong 

Eén van de meest bekende kenmerken van ouder worden, is dat de huid haar elasticiteit kwijtraakt. Het gevolg is dat de huid meer gaat hangen en dat er rimpels kunnen gaan ontstaan. Een manier om ervoor te zorgen dat de huid langer jong blijft en haar elasticiteit behoudt, is door deze voldoende te hydrateren. De beste manier om dit te doen is, het zal je misschien niet verbazen, voldoende water drinken. Mineraalwater schijnt het beste water te zijn hiervoor. Echter, het Nederlandse kraanwater is over het algemeen uitstekend. In sommige delen van het land is het alleen wel nodig om een waterontharder aan te schaffen, vanwege de grote hoeveelheden kalk in het water. 

Water ontneemt het hongergevoel 

Een van de grotere gezondheidsproblemen van deze tijd, is dat er in de westerse wereld veel sprake is van overgewicht. De reden hiervoor is over het algemeen tamelijk eenvoudig: men eet te veel, en beweegt te weinig. De oplossing hiervoor is dus of meer bewegen, of minder eten. Minder eten, in de vorm van bijvoorbeeld een dieet, kan voor sommige mensen erg vervelend zijn. Mensen klagen over een voortdurend hongergevoel, wat het lastig maakt om het dieet vol te houden. Water kan hierbij helpen. Water zorgt er namelijk voor dat men langer een verzadigd gevoel heeft. Wist je bijvoorbeeld dat het hongergevoel vaak opgelost kan worden met een groot glas water?