Keelsnoepjes verlichten keelpijn, waardoor ze bij verkoudheid veel gegeten worden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er in de meeste keelsnoepjes veel suiker zit. Deze suiker is slecht voor je tanden, waardoor we het afraden om keelsnoepjes te nemen bij verkoudheid. Waarmee kan ik dan de keelpijn verlichten? In deze blog geven we een aantal alternatieven voor keelsnoepjes.

Koud water drinken

Het helpt veel om koud water te drinken bij verkoudheid. Dit komt doordat je keel rauw en droog aanvoelt als je verkouden bent. Door af en toe wat slokken koud water te drinken, word je keel minder droog en hoef je niet constant bijvoorbeeld dropjes te nemen tegen de droogte.

Kamillethee of gemberthee drinken

Thee drinken is sowieso goed tijdens verkoudheid, zodat je keel niet te droog gaat worden. Zolang je er natuurlijk maar geen suiker bij inneemt, aangezien dit je gebit belast. Er zijn een aantal theesmaken die nog beter zijn tegen verkoudheid. Kamillethee bijvoorbeeld. Kamille werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is dus zeker aan te raden als je verkouden bent of keelpijn hebt. Ook gemberthee is goed voor je, aangezien gember een zuiverende, pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft.

Meer knoflook gebruiken

Gooi wat extra teentjes knoflook door het avondeten. Knoflook bevat een aantal ingrediënten die helpen om virussen en bacteriën te bestrijden, zoals fruktane, allicine en flavonoïden. Bij keelpijn dus wat extra knoflook gebruiken, maar dan natuurlijk wel je tanden extra goed poetsen voor je de deur uitgaat.

Door je neus heen ademen

Als je door je mond heen ademt, dan komt er constant nieuwe lucht langs je keel. Deze lucht maakt je keel erg droog en geïrriteerd. We adviseren daarom om zoveel mogelijk door je neus heen te ademen, hoe lastig het soms ook is. Probeer keelsnoepjes dus te vermijden en bovenstaande tips te gebruiken tegen keelpijn. Zo belast je je tanden minder en heb je een grotere kans dat je de tandarts maar twee keer per jaar hoeft te bezoeken voor de periodieke controle.

Lees verder in ons blog