Wil jij je overledene herdenken door het aanschaffen van bijzondere urnen? Wanneer een dierbare gecremeerd wordt, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de as te bewaren. Door de as te bewaren in stijlvolle urnen, heb je een tastbaar aandenken en een deel van jouw dierbare dicht bij je. De urnen kunnen op een urnengraf geplaatst worden, of gewoon bij jou thuis. Er kan ook voor gekozen worden om de as te bewaren in speciale strooi urnen, om deze uit te strooien op een bijzondere plek, wellicht om een laatste wens van jouw dierbare te vervullen.

Verschillende stijlen urnen

Wanneer je op zoek bent naar perfecte urnen, dan zijn er veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Sommige urnen hebben een moderne uitstraling, waar andere urnen een bewerkelijke en sierlijke uitstraling hebben. Zo kan er gekozen worden voor een egale kleur, maar zijn er ook urnen te verkrijgen in artistieke prints. Door de verschillende stijlen te bekijken, krijg je een gevoel bij wat het beste past om jouw dierbare te eren. De urnen kunnen eruit zien als ware kunstwerken, waardoor je jouw dierbare een stijlvol eerbetoon geeft.

Voor welke materialen urnen kan je het beste kiezen?

De urnen zijn in vele verschillende soorten materialen te verkrijgen. Zo kan je kiezen voor een glazen urn die sierlijk staat in iedere ruimte. Een bronzen urn is erg duurzaam en kan binnen als zowel buiten geplaatst worden. Ook ziet een bronzen urn er erg stijlvol uit. Een marmeren urn gaat ook erg lang mee en heeft door het mooie patroon een luxe uitstraling. Mocht je voor een natuurlijke urn willen gaan, kan je kiezen voor een biologisch afbreekbare urn. Deze zijn gemaakt van organische materialen die goed samengaan met moeder aarde. Een urn gemaakt van zand, bamboe of zout zijn geschikt om te begraven of te water te laten. Ook kunnen ze uiteraard binnenshuis geplaatst worden. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur.

Waar let je op bij het selecteren van urnen?

Wanneer je op zoek bent naar geschikte urnen, zijn er een aantal factoren die meespelen in de selectie. Zo is de grootte van de urn van belang. Heb je een idee waar je de urn wil bewaren? Zal dit op een urnengraf zijn waarbij een plekje op een plank gereserveerd is? Of binnenshuis in een bijzonder hoekje? Je kan er ook voor kiezen om urnen buiten te plaatsen, bijvoorbeeld in een mooie hoek van jouw tuin. De prijs van de urn speelt uiteraard ook een rol. Zo is de ene urn bewerkelijker dan de andere, en hier is de prijs dan ook op afgesteld. Een urn kiezen is niet een beslissing die je regelmatig maakt. Hierdoor is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van de juiste keuze. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt. De urn krijgt een prominente plek waardoor je er vaak naar zal kijken. Door de juiste urn te kiezen geef je de dierbare een mooi laatste eerbetoon waar je haar of hem met liefde mee kan herdenken.

Kijk voor een ruim assortiment op Uitvaartstore.nl