Bij sport denken we soms dat de oefeningen erg zwaar zijn. Cardio is niet de enige manier van sporten die goed is voor je. Drie andere soorten oefeningen zijn net zo belangrijk: krachttraining, balans en stretchen. Elke oefening zorgt ervoor dat het risico op blessures beperkt blijft. Door bijvoorbeeld de spieren te versterken, bescherm je de gewrichten en door het evenwicht te oefenen, gebruik je spierkracht en coördinatie om bewegingen te stabiliseren. Bij sommige sporten, zoals yoga, kun je al deze oefeningen opnemen. Aarzel niet om een personal trainer Rotterdam van Bodybased te raadplegen. Wij zijn specialisten in privé- en groepstrainingen.

Een aantal basisoefeningen

Cardiovasculaire oefening
Lichamelijke activiteiten werken zijn zeer goed voor het hart en het uithoudingsvermogen. Bepaalde ziektes schijnen te kunnen worden vermeden door vaak aan cardio training te werken.
Bodybuilding-oefening
Gewichtheffen, push-ups en buikspieren doen de weerstand verhogen, verhoogt en bouwt spiermassa op. Je spieren verbranden calorieën en samen met een aangepast dieet zorgt dit ervoor dat je afvalt.
Oefeningen ter verbetering van je evenwicht
Door aan je balans te werken, zorg je voor een betere stabiliteit van je lichaam. Deze oefeningen zijn goed voor iedereen, maar vooral voor senioren en mensen met overgewicht.
Stretch oefeningen
Stretch oefeningen kunnen statisch zijn (je neemt de houding aan en houdt deze enkele seconden of zelfs minuten vast) of dynamisch (de ledematen en gewrichten blijven in beweging). Ze helpen de spieren te strekken en de beweging in de gewrichten te verbeteren. Je voelt je door deze oefeningen een stuk soepeler.

Welke machine geeft het beste resultaat?

Er is niet echt één machine die het allerbeste is. Het belangrijkste is de afwisseling tussen meerdere machines. Maar als je toch graag een tip krijgt over een zeer efficiënte machine, dan is het waarschijnlijk de roeier. De roeier is ongetwijfeld het meest complete fitnessapparaat die er is. Het werkt bijna op alle spieren van het lichaam en verbrandt effectief vet tijdens en vooral na het sporten. Erkend als heilzaam voor de gezondheid, niet traumatisch voor de gewrichten, is het het ideale hulpmiddel om je spieren te versterken, je figuur te verfijnen, af te slanken of gewoon een goede lichamelijke conditie te ontwikkelen. Vanwege deze vele voordelen wordt deze machine erg gewaardeerd, zowel door mannen als door vrouwen. De roeier, of indoorroeier, is een cardiotrainingstoestel dat de bewegingen van het roeien effectief reproduceert (wat het in de categorie ergometers plaatst). Het is oorspronkelijk ontworpen om atleten die deze sport beoefenen in de winter of bij slecht weer te laten trainen. Vervolgens werd het benoemd tot één ​​van de meest populaire fitnessapparaten ter wereld, vanwege de vele voordelen. Het was erg populair in de jaren negentig en verloor een deel van zijn aantrekkingskracht met het verschijnen van nieuwe apparaten zoals de elliptische crosstrainer of de loopband, apparaten die echter niet zoveel voordelen opleveren als de roeier. De roeier blijft momenteel één van de beste cardiotrainingstoestellen die bestaan om te trainen, vet te verliezen, af te slanken, vorm te behouden, cardiovasculaire uithoudingsvermogen te ontwikkelen of een belangrijke sportactiviteit te voltooien.