Ben je van plan om elkaar het jawoord te geven? Dan heb je waarschijnlijk al een idee over de trouwerij, je pak of jurk, en – natuurlijk – je trouwring. Er zijn veel verschillende ringen om uit te kiezen. Daarom noemen we de verschillende soorten en materialen trouwringen nog eens op.

Materialen en metalen trouwringen

Als het gaat om het materiaal waarvan de ring is gemaakt, zijn de hardere metalen het beste, want je trouwring moet een leven lang meegaan. Dit is een van de redenen waarom platinum zo geliefd is! Platina staat bekend om zijn extreme hardheid en zijn prachtige witte kleur die nooit vervaagt. Het enige minpuntje is dat platinum een behoorlijk prijskaartje heeft.

Dan is er nog goud. De drie populairste tinten goud zijn: geel goud, witgoud en roze goud. De meer traditionele bruid zal dol zijn op geel goud, terwijl rose goud momenteel erg trendy en populair is. Witgouden ringen zijn meestal geplateerd en daardoor kan het na verloop van tijd zijn witte kleur verliezen.

Zilver is ook een van onze favoriete metalen omdat het goedkoop en mooi is, maar het is belangrijk om te weten dat zilver gemakkelijk kan krassen. Titanium is een donkerder metaal, maar het is super sterk en duurzaam, ook al heeft het een lichter gewicht. Daarnaast is titanium hypoallergeen!

Als het aankomt op het kiezen van het perfecte metaal voor de trouwring van de bruidegom raden wij het goede oude trouwe roestvrij staal aan omdat het goedkoop, sterk, duurzaam, hypoallergeen en krasbestendig is.

Ringen zijn ook gemaakt van de volgende materialen:

  • Keramiek – Nee, dit is niet gemaakt van hetzelfde materiaal als je koffiekopje! Ook al wordt het keramiek genoemd, het is eigenlijk een supersterke verbinding van titanium en keramiek genaamd titanium carbide. Zeer populair voor herenringen.
  • Tungsten
  • Zirkonium – Corrosiebestendig metaal, ook gebruikt in kernreactoren!
  • Hout – Houten ringen zijn de nieuwe trend! In plaats van dat de hele ring van hout is gemaakt, wat niet erg duurzaam zou zijn, wordt hout in een ring verwerkt die voornamelijk van metaal is gemaakt.