Dit is een natuurlijk product die vaak op basis van bijenwas wordt gemaakt en is bedoeld om je snor mee in model te brengen en te verzorgen. Met een snorwax kan je je snor in model brengen en een styling geven. Daarnaast heeft de snorwax ook nog een verzorgende eigenschap. Vaak is de huid onder je snor wat droger en kan het zijn dat je huid daar wat gaat schilferen of dat je irritaties krijgt. De essentiële oliën die in de snorwax zitten voeden je huid en maken je snorharen zachter.

De voordelen van snorwax
Het gebruik van snorwax heeft wel een paar voordelen, zo geeft he je onderliggende huid dus een goede verzorging, je kan je snor er prima mee modeleren en snorwax zit vrijwel altijd in een klein potje, zodat je het makkelijk mee kan nemen en op ieder moment je snor kan stijlen.

Hoe gebruik je snorwax?
Het is vrij stevig en wat harder dan baardbalsem dus schraap met je vinger of nagel wat snorwax uit het potje. Als je overigens het potje in je broekzak bewaard wordt het enigszins warmer en is het wat zachter. Als je wat van de snorwax uit het potje hebt gehaald, wrijf je dat tussen je vingers, zodat je het gelijkmatig verdeeld. 

Vervolgens smeer je de wax op je snor, waarbij je in het midden van je snor begint en zo naar de zijkanten toe werkt. Bij het aanbrengen masseer je als het ware de snorwax in je snor. Als je de wax mooi hebt verdeeld, kan je beginnen met het modeleren van je snor, waarbij het gebruik van een speciale kam soms is aan te raden. Als je klaar bent met het stijlen, rest alleen nog een beetje aftershave.

Welke snorwax heb je nodig?
Net zoals bij andere haarstyling producten is de snorwax ook in light, medium en strong verkrijgbaar. De afmeting van je snor bepaald in principe welke wax je nodig zal hebben. Hoe groter je snor is, hoe sterker je de wax wil hebben om je snor goed te kunnen stijlen. Als je een wax voor je snor aan wil gaan schaffen, kijk dan of je een wax kan krijgen met natuurlijke ingrediënten die ook nog voedend is. Lekkere geurtjes is leuk bedoeld, maar in principe nergens goed voor.