Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig voor om dagelijks te sporten. Het komt echter niet zelden voor dat ze door het sporten geconfronteerd worden met vervelende, lichamelijke aandoeningen. Zo kan er bijvoorbeeld vaak worden vastgesteld dat mensen spanning en stijfheid in de spieren ervaren. Dat is vervelend, want het kan ervoor zorgen dat je trainingsschema behoorlijk overhoop wordt gehaald. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om dit probleem in de kern aan te pakken. Door gebruik te maken van een massage roller is het dan ook mogelijk om druk uit te oefenen op de zogenaamde triggerpoints in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de spieren wat losser zullen worden terwijl je ook zal kunnen rekenen op een algemeen veel bevrijdender gevoel. Wil jij ook graag meer ontdekken over het gebruik van een massage roller? Lees dan vooral snel verder!

               Wat is een massage roller precies?

De massage roller is een ongelofelijk veelzijdig attribuut. Ze beschikt over de vorm van een cilinder en is doorgaans vervaardigd uit een hard schuim. Door te rollen met de massage roller zal je kunnen vaststellen dat de afvalstoffen als het ware uit de knoop van je spieren worden gerold. Bovendien is het zo dat mensen die gebruikmaken van een massage roller al snel opmerken dat hun spieren er flexibeler door worden. Dit kan ervoor zorgen dat je dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging een behoorlijk stuk eenvoudiger uit te voeren wordt.

               Hoe kunnen massage rollers jou helpen?

Er is een goede reden voor aan te halen waarom heel wat fervente sporters er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van deze rollers na afloop van hun training. Niet alleen sporters zijn trouwens fan van deze attributen, dat geldt eveneens voor fysiotherapeuten. Zij maken met plezier gebruik van massage rollers op het ogenblik dat ze bijvoorbeeld revalidatie-oefeningen doen. Hoe rollers jou precies kunnen helpen zal meteen duidelijk worden wanneer je even het hieronder terug te vinden overzicht met voordelen bekijkt:

  1. Er kan een verbeterde doorbloeding mee worden gerealiseerd;
  2. Massage rollers kunnen helpen met het verwijderen van triggerpoints;
  3. De flexibiliteit van de spieren kan worden verbeterd;
  4. Spierpijnen kunnen worden verminderd;
  5. De rollers kunnen preventief helpen met het voorkomen van blessures;

In tegenstelling tot heel wat andere attributen kan er bovendien ook worden vastgesteld dat het kopen van een massage roller geen grote aankoopprijs vereist, integendeel. Ook wanneer je dus met andere woorden even net wat minder budget voorhanden hebt hoeft het geen enkel probleem te zijn om een massage of foam roller in huis te halen.

               Let op het verschil tussen harde en zachte massage rollers

Voor massage rollers geldt dat ze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende uitvoeringen. Dit betekent concreet dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen harde en zachte rollers. Des te zachter de zogenaamde foam is waar gebruik van wordt gemaakt, des te aangenamer het foamrollen is. Voor zachte foam geldt in de praktijk dat ze bijzonder geschikt is om gebruik van te maken wanneer je nog geen ervaring hebt met foamrollers. Voor een harde foam geldt op haar beurt dat ze veel directer is en daardoor ook bijzonder geschikt is om het gebied van de nek en de onderrug los te maken.