De beste zorgverzekering voor jezelf vinden voor 2022? Klik hier om via deze link de zorgverzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken en de juiste zorgverzekering die het best bij jou past te vinden. Door de uitgebreide filters kun je binnen een paar minuten de juiste zorgverzekering voor jou vinden voor het jaar 2022.

Zorgverzekering vergelijken

Het is een goed idee om ieder jaar de zorgverzekering met elkaar te vergelijken. Dit kun je jaarlijks zo’n zeven weken vergelijken. Hierdoor kan het voorkomen dat de meeste kopers behoorlijk besparen op de zorgpremie die ze maandelijks betalen. Dit kan tot wel 300 euro oplopen in jaarbasis. Maar hoe moet je nu eigenlijk de zorgverzekering vergelijken? Door de zorgvergelijker kun je op een duidelijke wijze de zorgverzekering vergelijken. Dit doe je aan de hand van je persoonlijke gegevens. Je hebt aan de linkerkant een filter staan hier kun je aangeven waar de zorgverzekering allemaal aan moet voldoen. Vergelijk de zorgverkering met elkaar rustig zodat je wel een goede keuze maakt.

Soorten zorgverzekeringen

Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen. Zo heb je bijvoorbeeld Zilverenkruis, CZ, OHRA, Nationale Nederlanden en Zorgdirect als zorgverzekeringen en er zijn natuurlijk nog veel meer soorten zorgverzekeringen. Neem anders eens een kijkje op de website.

Welke polis past het beste bij mij?

Als je zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt voor het jaar 2022 dan is het belangrijk op de juiste afweging te vinden in een vrije zorgkeuze als je dit wenst. Je hebt twee soorten polissen.

·        Restitutiepolis, bij deze polis mag je zelf bepalen voor welke zorgaanbieder je kiest voor bepaalde behandelingen.

·        Naturapolis, bij deze polis ben je alleen maar voor een gecontracteerde zorg verzekerd.

Zorgverzekeraars maken onderling ieder jaar een prijsafspraak met de zorgverleners. Alleen bij hen krijg je dan de volledige vergoeding voor de zorgkosten die je maakt.

Het RIVM

Ook via het RIVM staat voldoende informatie over de zorgverzekering. Zo vind je bij het RIVM ook bepaalde informatie over artsenkeuze aan de hand van je zorgverzekering. Mensen vinden een vrije artsenkeuze erg belangrijk. Daarom is het van belang een basiszorgverzekering te vinden die vrijheid geeft hierin. Dit geld vooral voor respondenten voor mensen die 45 jaar of ouder zijn. Ook respondenten meet een of juist meerdere chronische aandoeningen hebben hier recht op. Dit geldt ook voor respondenten met een inkomen van minimaal 3000 euro bruto per maand. Onthoud wel dat de premie het zwaarst weegt. Er zijn weinig mensen die de kwaliteit van de verzekeraar van de ingekochte zorg die de keuze in een dominante rol meespelen. Maar ook de keuzevrijheid is erg belangrijk voor jongere. Zowel gezondere als minder welvarende respondenten. De hoogte qua premie maandelijks is een erg belangrijke voorwaarde voor deze groep mensen voor het maken van de juiste keuze.