Trainen heeft vele voordelen die het met zich meeneemt. Door te trainen kun je bijvoorbeeld een sterker immuunsysteem opbouwen waardoor je minder snel ziek wordt. Daarnaast kun je een beter uithoudingsvermogen en meer kracht ontwikkelen. Om spiermassa op te bouwen is krachttraining de beste manier. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen doen aan krachttraining. Krachttraining voor vrouwen komt steeds vaker voor en is ook echt aan te raden. Het is vaak lastig wanneer je pas bent begonnen met trainen. Daarom zijn er hier een aantal krachttraining tips die je kunt volgen.

Vrouw Die Push Ups Doet

De techniek is erg belangrijk

Door op de verkeerde manier te training kan je makkelijk een blessure oplopen. Een blessure kan voor een lange tijd blijven waardoor trainen in het vervolg voor een lange tijd niet meer kan. Door een goede techniek zul je daarnaast de meeste voortgang kunnen boeken. Door een goede techniek kun je de training focussen op een specifieke spiergroep. Door op een specifieke spiergroep te richten heb je controle over de spieren die je wil trainen. Om de techniek goed uit te voeren is het ook belangrijk dat je niet gelijk begint met zwaardere gewichten. Zorg dat je begint met gewichten waarmee je drie sets volledig kunt uitvoeren. Wanneer je een oefening voor de eerste keer doet, kan het ook verstandig zijn om de oefening zonder gewichten uit te voeren. Bepaalde oefeningen vereisen meerdere herhalingen voordat je het onder de knie krijgt.

De juiste gewichten

Het kiezen van de juiste gewichten is ook erg belangrijk. Welke gewichten je neemt hangt af van de manier van trainen. Voor het efficiënt opbouwen van spieren kan je beter zwaardere gewichten pakken waarmee je drie sets volledig kunt afronden. Wanneer je meer gericht bent op uithoudingsvermogen van de spieren, kun je beter lichtere gewichten nemen en meerdere sets uitvoeren. Natuurlijk kun je ook een mix van beide doen zodat je zowel meer spieren kweekt als uithoudingsvermogen opbouwt. Het is hierbij belangrijk om na iedere training steeds zwaardere gewichten te nemen. Na een tijdje zullen de spieren gewend zijn aan de huidige hoeveelheid aan gewicht. Daardoor zullen de spieren vertraagd of zelfs niet meer verder groeien. Om de spieren te blijven stimuleren moet er dus telkens zwaardere gewichten gebruikt worden.

Man En Vrouw Met Strijdkabels

Houd de spieren in balans

Een goede krachttraining traint alle lichaamsdelen. Wanneer je de buikspieren traint, dan moet je ook de rugspieren trainen. Bij iedere training is het altijd belangrijk dat je de tegenovergestelde spieren net zo veel traint als de spieren waar jij op gericht bent. Veel mensen zijn geneigd om eerder het bovenlichaam te trainen waardoor de benen worden verwaarloosd. Het is belangrijk om zowel het bovenlichaam als het onderlichaam te trainen.