Als je last hebt van bepaalde problemen of angsten en hier hulp bij nodig hebt dan doe je er goed aan om een psycholoog in te schakelen. Bij een psycholoog krijg jij alle aandacht die je nodig hebt, stelt het je in staat om zaken te begrijpen, krijg je een andere mening en nooit een oordeel en daagt het je uit. Door naar de psycholoog te gaan krijg je de handvatten en middelen om het onderliggende probleem op te lossen. Bij ernstigere complexe, psychische klachten kan je terecht bij de psychiater. Die heeft ook het recht om medicijnen uit te schrijven als dit nodig is.

Praten met een online psycholoog of psychiater

Door de goede technologische ontwikkelingen is het tegenwoordig ook mogelijk om met een psycholoog of psychiater op afstand te spreken. Via FaceTime, Skype, Whatsapp, e-mail of andere communicatiemiddelen is het mogelijk om te praten met een psycholoog of psychiater. Bij psycholoog op afstand zijn ze hier een grote voorstander van vanwege de snelle communicatie en direct persoonlijk contact. Je bepaalt zelf welk communicatiemiddel je wil inzetten om met een psycholoog of online psychiater te spreken. Alle gesprekken zijn door SSL-certificaten versleuteld op elk platform, zodat alleen jij  en de psycholoog de chat en e-mail kan lezen. Zo blijft het gesprek, ook op afstand, nog steeds vertrouwelijk.

Inplannen van een gesprek met jouw psycholoog

Psycholoog op afstand helpt jou met jouw klachten. Afhankelijk van de klachten kan jij in gesprek komen met een psycholoog of psychiater. Voor beide kan je op de website van Psycholoog op afstand een gesprek inplannen. Je krijgt allereerst kosteloos een kennismakingsgesprek van 15 minuten met een online psycholoog om te bepalen wat voor jou het beste werkt. Dat doe je door je gegevens op de website in te vullen of een mail te sturen. Zo kan je vanuit de vertrouwdheid van je eigen huis een gesprek voeren en werken aan de problemen die je ervaart.