De wereld van de personal training is in de 21e eeuw geëxplodeerd, met een toename van het aantal sportscholen, nieuwe benaderingen van lichaamsbeweging en veel meer mensen die zich tot lichaamsbeweging wenden om niet alleen hun lichamelijke conditie, maar ook hun geestelijke gezondheid te verbeteren.

De personal training industrie is van kracht naar kracht gegaan en blijft dat elk jaar doen. Hier zijn enkele redenen waarom meer en meer mensen kiezen voor personal trainers:

PT’s zorgen voor extra motivatie

Trainen met een partner is een effectieve manier om uw motivatie te verhogen, aangezien zij u zullen aansporen om harder te werken dan u normaal zou doen als u alleen zou trainen, en u zullen pushen om die extra rep te voltooien of die extra kilometer te lopen waarvan u dacht dat u er niet toe in staat was.

Dit bevordert de snelheid waarmee je vooruitgang boekt, wat betekent dat je meer uitdagende doelen kunt stellen en ze toch binnen het vorige tijdsbestek kunt halen.

2. Fitnesskennis/opleiding

Een PT moet een gecertificeerde cursus voor personal trainer hebben gevolgd en met succes hebben afgerond voordat hij klanten in een sportschool kan begeleiden. De cursus heeft hem veel kennis opgeleverd over gezondheid en fitness, zoals anatomie, fysiologie en de werking van het lichaam, die hij nodig heeft om u te helpen uw doelen veilig te bereiken.

U kunt erop vertrouwen dat uw personal trainer u betrouwbaar advies geeft over voeding, trainingsmethoden, supplementen en andere gezondheids- en fitnessgerelateerde vragen die u hebt.

3. Verbeter uw techniek

Een correcte vorm is cruciaal wanneer u traint in de sportschool. Hoe beter uw techniek, hoe effectiever uw training en hoe sneller u uw fitnessdoelen bereikt.

Een van de meest voorkomende oorzaken van blessures in de sportschool is een verkeerde vorm. Door een strikte houding aan te nemen ten opzichte van je techniek, verklein je de kans op blessures of verspil je energie aan spiergroepen die je onbedoeld aan het trainen bent voor die specifieke beweging.

Tip: https://www.yourhealthpt.nl/personal-trainer-voor-mannen/

4. Houd je verantwoordelijk

Trainen met een PT vergroot uw verantwoordelijkheid voor uw eigen fitnessreis. Het is veel gemakkelijker om een training over te slaan als u alleen bent dan wanneer u met iemand anders samenwerkt.

U zult eerder geneigd zijn uw programma vol te houden en u aan de afgesproken trainings- en voedingsplannen te houden, vooral als u elke week verslag moet uitbrengen aan uw trainer.

5. Stel een gespecialiseerd trainingsplan op

Personal trainers zijn bedreven in het schrijven van prestatiebevorderende programma’s die zijn ontworpen om u te helpen uw doel te bereiken. De programma’s worden uitsluitend geschreven om aan uw eisen te voldoen, in plaats van de one-size-fits-all programma’s die u online zou kunnen vinden.

Een gepersonaliseerd trainingsprogramma is altijd voordeliger en geeft in detail aan wat uw doelen zijn, hoe u ze gaat bereiken en bevat realistische data om ze te bereiken.

6. Vergroot uw zelfvertrouwen

Dankzij hun kennis van fitness en hun ervaring in de sportschool, zal het werken met een personal trainer uw zelfvertrouwen doen toenemen, omdat u zult begrijpen hoe u oefeningen correct moet uitvoeren en welke oefeningen het meest effectief zijn voor uw specifieke doelen.

Dit nieuwe zelfvertrouwen zal snel doorsijpelen naar andere gebieden van uw leven, zodat u klaar bent om elke uitdaging aan te gaan die op uw pad komt.

7. U hebt een specifieke ziekte/blessure

Een personal trainer of een doorverwijzingsinstructeur zal u specifieke trainingsmethoden en oefeningen tonen die het herstel kunnen bevorderen. Blessures en gezondheidsproblemen kunnen een invloed hebben op het aantal oefeningen dat sommige mensen kunnen doen, waardoor hun training wordt beperkt.

Trainingsinstructeurs zijn speciaal opgeleid om mensen met een breed scala aan behoeften te helpen. Ze zijn geschikt voor aandoeningen zoals obesitas, hoge bloeddruk, rugpijn en meer, en zorgen ervoor dat hun trainingen net zo effectief zijn, ondanks hun beperkende omstandigheden.

Uitgelicht: https://www.yourhealthpt.nl/kosten-personal-trainer/

8. Om trainingsplateaus te vermijden

Bent u uitgekeken op uw huidige trainingsplan? Zijn uw resultaten gestagneerd? Plateaus zijn de kryptoniet van elke sportschoolbezoeker en zijn een van de belangrijkste redenen waarom mensen moeite hebben om hun doelen te bereiken.

Een personal trainer analyseert waar u moet verbeteren, stelt een effectief plan op en geeft u de boost die u nodig hebt om dat plateau te doorbreken en weer op het juiste spoor te komen.

9. Gevarieerde workouts

Een ervaren personal trainer beschikt over een overvloed aan kennis op het vlak van gezondheid en fitness. Hij weet onder meer hoe hij verschillende trainingsmethodes en -toestellen kan gebruiken om uw fitnessplan aan te vullen.

Door de verschillende soorten training af te wisselen, blijft het leuk en interessant, bent u langer bezig en is de kans veel groter dat u uw doel op tijd bereikt, of zelfs voor uw streefdatum.